SEKSUALNO ISKUŠENJE

Hitler naredio nacistima da naprave lutku za seks da se vojnici ne bi zarazili sifilisom. Je li tako nastala i Barbie?

Takozvani 'ginoidi' trebali su odvratiti nacističke vojnike od 'brze avanture' nakon koje bi požalili. Od sifilisa je navodno bolovao i sam Hitler
 ThinkStock

Adolf Hitler naredio je Nacistima da izmisle i naprave seks-lutku jer su njegove snage bile desetkovane sifilisom nakon što su spavale s francuskim prostitutkama, otkriveno je nedavno. Navodno je sifilis imao i sam Hitler.

Sintetske ljepotice bile su izrađene od silikona i dizajnirane da spriječe vojnike u spavanju s bolesnim prostitutkama. Manje od stvarne veličine, tako zvani 'ginoidi' trebali su odvratiti nacističke vojnike od 'brze avanture' nakon koje bi požalili.

U početku je mađarska glumica Käthe von Nagy bila zamoljena da lutku modeliraju prema njoj, no odbila je nacističku ponudu. Umjesto toga, arijevska seks lutka imala je plavu kosu i plave oči te bezizražajan izraz lica kako bi vojnici 'sami mogli stvoriti maštariju'.

Autor Graeme Donald otkrio je ovu nevjerojatnu priču istražujući povijest lutke Barbie, koja je u početku bila bazirana na njemačkoj postratnoj seks-lutkici. U svoju je knjigu, 'Musolinijev brijač', uvrstio priču i o tome.

Taj je projekt počeo 1940. godine kada je zapovjednik SS odreda Henrich Himmler zapisao:

- Najveća opasnost u Parizu je široko proširena i nekontrolirana prisutnost prostitutki koje klijente uzimaju svugdje. Naša je dužnost spriječitit naše vojnike da riskiraju svoje zdravlje zbog kratke avanture - navodi Himmler.

Lutke su navodno testirane u okupiranom Jerseyju u njemačkim barakama u gradu Saint Helieru . Nakon što su zadovoljile na ispitivanju te bile poboljšane, Himmler je bio toliko impresioniran da je odmah naručio 50 komada. Međutim, početkom 1942. godine promijenio je mišljenje i cijeli je projekt naglo prekinut, a sve je dokaze uništilo savezničko bombardiranje Dresdena.

Priču je skrivao njemački kipar Arhur Rink, jedan od članova stručnog tima koji su dizajnirali lutke.

- Tražio sam čudne stvari i događaje na samoj margini važnih povijesnih događaja kada sam otkrio priču o nacističkoj seks lutki – ispričao je Donald.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 16:33