ODVEDENE U GAZU

Hamasovci su mu oteli suprugu i dvije malene kćeri, shrvani otac poslao očajni vapaj: ‘Pustite ih, uzmite mene!‘

Žena i dvije djevojčice bile su u posjetu njezinoj majci u zajednici Nir Oz blizu granice, kad je Hamas napao

Yoni Asher sa suprugom

 FACEBOOK

Stotine zaprepaštenih Izraelaca od nedjelje u središnjem policijskom informativnom centru traže bilo kakve informacije o sudbini svojih najmilijih koji su nestali u jeku masovne palestinske infiltracije iz Pojasa Gaze. Hamas je u višestrukim napadima ubio stotine ljudi, a mnogi su odvedeni u zarobljeništvo u Gazu - uključujući i malu djecu.

Jedna majka razgovarala je s Reutersom nakon što je dala svoj uzorak DNK i predala četku s folikulima dlake svoga sina, koji je bio na zabavi na otvorenome na koju su upali Hamasovi naoružani pripadnici. Odbila je reći svoje ime.

- Zadnji put kad smo se čuli s njim, zvao nas je iz auta, govorio da pokušava pobjeći i da pucaju na njega... Činim sve što mogu kako bih saznala što se dogodilo - rekla je.

Izvan policijskog centra, jedan muškarac molio se s rabinom dok je njegova zaručnica ispunjavala prijavu za svoga nestaloga brata.

Yoni Asher, koji se vratio kući u središnji Izrael nakon bezbrojnih pokušaja da dobije pomoć od vlasti, rekao je kako je njegova supruga, s njihove dvije kćeri, bila u posjetu svojoj majci u zajednici Nir Oz blizu granice, kad je Hamas napao.

- Rekla mi je da su teroristi u kući, a onda se poziv prekinuo - izjavio je.

Kasnije je preko Google računa locirao njezin mobitel - suprugin položaj bio je grad u Gazi, Khan Younis. A zatim je vidio snimku koja se proširila društvenim mrežama na kojoj se vidi kako ih odvode u Gazu.

- Definitivno sam identificirao svoju suprugu, svoje dvije kćeri i svekrvu, bile su u nekakvoj prikolici, a svuda oko njih hamasovci, teroristi... Moje dvije curice, one su samo bebe, nemaju ni pet i tri godine... Ne znam što je s njima... Molim vas, nemojte povrijediti moju suprugu i djecu. Nemojte ozlijediti žene i djecu. Ako treba, ja ću se predati, uzmite mene umjesto njih - zavapio je Yoni Asher.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:46