25.000 ZA SEKS IGRAČKE

Hakiran moćni Rus: Mislio da je kupio dronove za vojsku pa ostao šokiran kad mu je poštar pozvonio na vrata

Grupa koja se naziva Kiber Sprotyv (‘kibernetički otpor‘) kaže kako su kupili seksualnih pomagala u vrijednosti od 25.000 dolara

Ilustracija

 Niels Poulsen/Alamy/Profimedia/Niels Poulsen/alamy/profimedia

Ukrajinski aktivisti kažu kako su hakirali račun ruskih vojnih dobrovoljaca za online kupovinu preko kojeg su ovi nabavljali dronove za rusku vojsku, i umjesto toga novac potrošili na seksualne igračke, piše Politico.

Grupa koja se naziva Kiber Sprotyv (‘kibernetički otpor‘) kaže kako su se namjerili na račun na AliExpressu Mihajla Lučina, prijatelja nedavno ubijenog proruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog. Lučin je prikupljao novac za kupovinu dronova za ruske vojnike u Ukrajini.

‘On je ratni zločinac, dobrovoljac i bloger, a sada i ponosni vlasnik dilda‘, kazali su hakeri u izjavi uz koju su objavili i screenshot na kojem se vidi da su preko Lučinovog računa kupili seksi igračke.

Ukrajinci kažu kako su kupili seksualnih pomagala u vrijednosti 25.000 dolara.

Kažu kako je Lučin sada ponosni vlasnik jedinstvene kolekcije dilda vrijedne čak 25.000 dolara, što je novac koji je planirao potrošiti za opremanje ruske vojske.

‘No sada će, umjesto dronova, ruskim vojnicima poslati pun kamion dilda, vibratora i drugih vrijednih stvari.‘

Lučin je potvrdio da mu je račun na AliExpressu hakiran, ali tvrdi da je uspio izvući većinu novca, osim 17.000 rubalja (oko 195 €) koji su potrošeni na kupovinu seksi igračaka koje su već i dostavljene. Dodao je i kako je prava šteta što nema projektila dovoljnog kalibra kojim bi mogli pogoditi hakere.

U odgovoru Lučinu, grupa Kiber Sprotiv je rekla kako ovaj laže da je uspio vratiti novac. Kasnije je Lučin na svojem Telegram kanalu rekao da će u Rusiji otvoriti seks shop, zaraditi novac i kupiti još više dronova za rusku vojsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 16:07