USPJELA POBJEĆI

GRUPNO SILOVANJE U INDIJI Japanku tri tjedna držali zatočenu u podrumu i silovali

 AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT

BODH GAYA Indijska policija uhitila je dvojicu braće pod sumnjom da su zatočili i tri tjedna uzastopno silovali japansku turistkinju nedaleko poznatog budističkog svetišta.

22-godišnja Japanka držana je pod prijetnjom oružjem u jednom podrumu u Bodh Gayi, mjestu koje pohode mnogi turisti, a budisti ga smatraju najvažnijim mjestom hodočašća povezanim sa životom Bude.

'Nakon što je njeno zdravstveno stanje postalo ozbiljno, posliej uzastopnih silovanja i loših uvjeta u kojima su je držali, Japanku su 20. prosinca doveli u grad kako bi je pregledao liječnik', rekao je policijski inspektor zadužen za ovaj slučaj.

No, djevojka je uspjela pobjeći i naišla je na sunarodnjake koji su bili u posjeti budističkom svetištu, a oni su odmah kontaktirali japanski konzulat u Kolkati.

Turistički vodič Sajid Khan (32) i njegov brat Jawed (25) uhićeni su u ovaj petak, objavio je zamjenik šefa lokalne policije Alok Kumar Singh.

'Uhitili smo dvojac odgovoran za kidnapiranje i silovanje japanske studentice', kazao je Singh indijskim novinarima.

Policija, navodno, traga za još trojicom muškaraca koji su, zajedno s uhićenom braćom, silovali nesretnu Japanku.

Djevojka je duže vrijeme putovala ruralnim krajevima Indije kako bi proučila život u tom djelu svijeta, a oteta je po dolasku u Gayu.

Indijske vlasti zadnjih godina nastoje smanjiti nasilje prema ženama, pogotovo nakon slučaja fatalnog silovanja studentice medicine u Delhiju 2012. godine.

Petorica muškaraca 2013. su silovala švicarsku turistkinju koje je biciklom obilazila Indiju i sva su petorica osuđena na doživotni zatvor, a u siječnju 2014. 51-godišnju Dankinju u Delhiju su silovali pod prijetnjom nožem.

Sve ovo dovelo je do pada broja turista u Indiji, ali i do sve oštrijih sudskih kazni za silovanje u toj zemlji, piše The Guardian .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:09