IZBJEGLIČKA DRAMA

GRČKA MANEKENKA SPASILA MLADIĆA IZ MORA Nesretnik je u vodi bio 13 sati, izvukli su ga kad je već bio na izmaku snaga...

Muškarac je s 39 sunarodnjaka krenuo manjim brodom iz Turske, a putem se desila nesreća
 Facebook

Sandra Tsiligeridu s prijateljima se vozila gliserom kad su u moru ugledali muškarca i spasili ga od sigurne smrti, piše Pappas Post.

Grci su se vraćali s odmora na otoku Pserimos. Prvo su mislili da se radi o roniocu, a onda su shvatili da nesretnik pluta i drži se za kolut za spašavanje.

To je bio Sirijac Mohamed (28), izbjeglica koji je s još 39 sunarodnjaka krenuo manjim brodom iz Turske.

Nakon što su izgubili dva vesla, on i još jedan muškarac skočili su u more da ih pronađu. Zbog jakih struja i vjetra, više se nije uspio vratiti u brod.

Srećom su mu uspjeli dobaciti kolut za spašavanje, koji ga je naposlijetku i održao na životu. Plutao je gotovo 13 sati i već je bio potpuno onemoćao.

Kad su ga izvukli na brod Sirijac je bio strašno preplašen i drhtao je. Utoplili su ga, a Sandra ga je cijelim putem grlila i tiješila.

Mohamedova obitelj je prijavila policiji njegov nestanak nakon što su se dočepali obale na otoku Kosu. Lučka kapetanija je krenula u potragu za njim, a kad ga ni nakon pet sati nisu našli, pretpostavili su da se utopio.

Sandra, inače bivša manekenka, je slike spašenog migranta objavila na svom Facebook profilu i izjavila je da se osjeća blagoslovljeno što je mogla spasiti njegov život i vratila ga njegovoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 21:04