NAPETA SITUACIJA

Gradonačelnik Moskve: ‘Provodimo porotuterorističke mjere!‘

Sobjanin je u subotu ujutro na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole prometa

Oklopnjaci na ulicama ruskog grada Rostov na Donu

 

 

 Handout/Afp

Gradonačelnik Sergej Sobjanin uveo je "protuterorističke mjere" u glavnom gradu Moskvi, suočen s eskalirajućim sukobom između ruske vojske i plaćenika Wagnera.

Sobjanin je u subotu ujutro na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole prometa. Moguća su i ograničenja masovnih događanja, dodao je.

"Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti", napisao je Sobjanin. Zamolio je više od 13 milijuna stanovnika metropole za razumijevanje.

image

Moskva 24.6.2023.

Telegram Screenshot/
image

Sergej Sobjanin, gradonačelnik Moskve

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov također je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim mjerama. Vorobjov je pozvao ljude da se, ako je moguće, suzdrže od putovanja osobnim automobilima prema južnoj Rusiji, gdje je situacija trenutno posebno napeta.

U petak navečer, čelnik privatne vojske Wagner Jevgenij Prigožin optužio je rusko vojno vodstvo da je napalo kamp njegovih plaćeničkih trupa topništvom, helikopterima i raketama, ubivši mnoge njegove ljude. Zatim je zaprijetio da će očistiti rusko vojno vodstvo, rekavši da ima 25.000 ljudi pod svojim zapovjedništvom.

U subotu ujutro Prigožin je rekao da su njegove snage preuzele kontrolu nad vojnim objektima u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

image

Tenkovi na ulicama ruskog grada Rostov na Donu

Handout/Afp
image

Oklopnjaci na ulicama ruskog grada Rostov na Donu

Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:34