RANIJE MU PRIJETILI

Gradonačelnik grada u Ukrajini, kojeg su postavili Rusi, ozlijeđen u eksploziji u zgradi

RT navodi kako je eksplozivna naprava bila vrlo moćna te je otrgnula metalna vrata zgrade i odbacila ih u dvorište

Andrej Ševčik

 Ria Novosti/Sputnik/Profimedia/Ria Novosti/Sputnik/Profimedia

Gradonačelnik Energodara, grada u regiji Zaporožje koji je pod ruskom kontrolom, ozlijeđen je u nedjelju u eksploziji u stambenoj zgradi.

Kako javlja RT, Andrej Ševčik ozlijeđen je kao i dvojica njegovih tjelohranitelja. Do eksplozije je došlo na ulazu u zgradu u kojoj Ševčik živi. Improvizirana eksplozivna naprava navodno je bila postavljena u trafostanicu zgrade, kako je lokalni policijski predstavnik rekao novinarima ruske agencije TASS. Dodao je kako je gradonačelnik nedavno primio brojne prijetnje od strane Ukrajinaca.

Ševčik i njegovi tjelohranitelji smješteni su u bolnicu, no težina njihovih ozljeda još nije poznata. Ipak, RT navodi kako je eksplozivna naprava bila vrlo moćna te je otrgnula metalna vrata zgrade i odbacila ih u dvorište. Na poprištu su pronađeni ostaci naprave, kao i metalni fragmenti koji su bili u njoj, očigledno s ciljem nanošenja ozljeda.

U Energodaru se nalazi najveća nuklearna elektrana u Europi, NE Zaporožje. Grad od oko 50 tisuća stanovnika pao je u ruske ruke nedugo nakon početka invazije. Ševčik, inače etnički Ukrajinac, postavljen je od strane Moskve kako bi vodio grad. Ukrajinci ga ne prihvaćaju već ga gledaju kao predstavnika okupacijske sile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:24