NOTORNI NASILNIK

Gostu poslužio ustajale rajčice i nakon toga dva mjeseca proveo u bolnici: ‘U podrum ga je odvukao - Prigožin‘

S oružjem u ruci ušao bi u ured svojih zaposlenika i rekao: ‘Hajde, razgovarajmo, ubit ću te‘. Tako se on ‘šalio‘, kaže bivši kolega

Jevgenij Prigožin (lijevo)

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Zbog Jevgenija Prigožina, šefa zloglasne ruske Wagner grupe, jedan kuhar svojedobno je na puna dva mjeseca završio u bolnici. Razlog? Putinov bliski suradnik pretukao ga je jer je ovaj poslužio ustajale rajčice, tvrdi istraga, a prenosi The Telegraph.

Kako je svjedok nemilog događaja ispričao francuskom časopisu, Prigožin, kojega zbog "serviranja" ruskom predsjedniku nazivaju i "Putinovim kuharom", napao je "pravog" kuhara nakon što se gost u jednom od njegovih restorana požalio na kvalitetu hrane.

Bivši 40-godišnji zaposlenik Prigožinova Concord Cateringa rekao je za Society kako je gost vratio jelo jer rajčice nisu bile svježe, nakon čega je kuhar odveden u podrum i pretučen do te mjere da je dva mjeseca bio hospitaliziran.

Za drugi incident, neimenovani svjedok, koji se trenutačno nalazi u egzilu izvan Rusije, kaže kako je vlastitim očima vidio da zaposlenike optužene za krađu hrane odvode u šumu i ondje ih premlaćuju.

- Prigožin se u početku čini kao ugodna osoba s odličnim smislom za humor, no s vremenom, kad ste pod njegovim naredbama, on postaje zastrašujuć - rekao je bivši kolega.

- Znao je s oružjem u ruci ući u ured svojih zaposlenika i reći: ‘Hajde, razgovarajmo, ubit ću te‘. Tako se, naime, on ‘šalio‘. Kad u Rusiji radite s takvim čovjekom, uvijek postoji mogućnost da stradate u prometnoj nesreći ili budete izbodeni nožem u leđa na ulici - dodao je.

Prigožin je jedan od najmoćnijih suradnika Vladimira Putina i izvršni direktor Wagnera, grupe plaćenika koji se bore u ruskoj invaziji u Ukrajini. Ovaj notorni biznismen regrutirao je tisuće ljudi iz zatvora, nudeći im slobodu u zamjenu za služenje u nekim od najopasnijih bitaka u Ukrajini.

Ranije ovoga mjeseca, razriješio je dužnosti prvu skupinu plaćenika koja je odradila svoj dio ugovora u ratu pozvavši ih da "se po povratku u civilni život probaju oduprijeti iskušenju ubijanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:29