STIGAO IZ HAAGA

GORAN HADŽIĆ SLETIO U BEOGRAD Haški optuženik na privremenoj slobodi zbog liječenja, boluje od tumora na mozgu

Hadžić će se izravno s aerodroma uputiti u Novi Sad, gdje ima kuću
Goran Hadzic (R), the last of Serbia's alleged war criminals, makes his initial appearance to stand trial on crimes against humanity at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in the Hague on July 25, 2011. The ex-Croatian Serb rebel leader declined to enter a plea. AFP PHOTO / POOL netherlands out - belgium out
 AFP

Haški optuženik Goran Hadžić sletio je u srijedu navečer u beogradsku zračnu luku 'Nikola Tesla', javlja RTS i dodaje da će izravno s aerodroma krenuti za Novi Sad, gdje ima kuću.

Hadžić se vratio u Srbiju odlukom tribunala o njegovom puštanju na privremenu slobodu zbog liječenja.

"Hadžić je obavezan biti u svojoj kući od 23 sata do sedam ujutro, a ukoliko bude potrebe za posjetom zdravstvenim ustanovama to će također biti pod nadzorom i kontrolom i o tome ćemo izvještavati Tribunal", rekao je predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Hadžić boluje od tumora na mozgu, a bit će prebačen u Novi Sad te se u pritvor u Den Haag mora vratiti u svibnju, navelo je ranije u svojoj odluci prizivno vijeće ICTY-a. Po toj odluci, Hadžić na privremenoj slobodi ne smije napuštati Novi Sad, mora srbijanskim vlastima predati putovnicu, a zabranjeni su mu kontakti sa žrtvama, svjedocima i medijima.

Hadžić je optužen za ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom od 1991. do 1993. na okupiranim područjima Hrvatske, a nakon što je uhićen poslije sedmogodišnjeg skrivanja suđenje je započelo 2012. i prekinuto je u listopadu prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 01:59