PERAD U PREKRŠAJU

GOLUB LETIO TOLIKO BRZO DA SU SE AKTIVIRALE KAMERE ZA NADZOR PROMETA Gradske vlasti razmišljaju kako da mu naplate kaznu: 'Mogao se sudariti s nekim'

 
 Facebook

Prekoračenje dozvoljene brzine u naseljenom mjestu u Njemačkoj se doživljava vrlo ozbiljno, pa čak i ako prekršitelj spada među ptice. BBC je tako izvijestio o golubu koji je poput munje proletio mirnom ulicom u gradiću Bocholtu u zapadnoj Njemačkoj, brzinom od 45 kilometara na sat, iako je u toj ulici brzina prometovanja ograničena na 30 km/h.

Dok je golub letio ulicom, njegovo kretanje aktiviralo je uređaj za mjerenje brzine i snimila ga je nadzorna kamera. Vlasti ovog grada nedaleko od danske granice objavile su fotografiju prošlog tjedna i ubrzo je postala viralni hit.

Nadležni kažu da je pernata jurilica, čak i ako se oduzmu 3 kilometra na sat, koliko se dopušta odstupanje od propisane brzine, letjela 12 km/h prebrzo, te je inkriminirani golub išao "u smjeru sudara s vozilima i pješacima".

Jedan mještanin smatra da se očito radilo o trkaćem golubu, dok drugi pak smatraju da bi leteći prijestupnik trebao odraditi svoju kaznu u ulozi goluba pismonoše. Na gradskoj Facebook stranici objavljeno je kako tek treba vidjeti hoće li ptica platiti kaznu koja iznosi 25 eura, te može li to učiniti.

Bizarni prometni incident dogodio se u veljači, ali gradskim vlastima, kažu, trebalo je neko vrijeme da dođu do fotografija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:21