IŠLA SE KUPATI...

Gola žena nakon ‘tri tjedna‘ spašena iz kanalizacije: ‘Preživjela sam zahvaljujući limenci piva‘

Policiji je rekla je d je išla istražiti podzemne tunele te se šetala kanalizacijskim sustavom dok nije shvatila da se izgubila
Spašavanje na Floridi
 Facebook/vatrogasci Delray Beacha

Žena koja tvrdi da je tri tjedna bila zarobljena u kanalizacijskom odvodu spašena je nakon što su prolaznici začuli njene krikove ispod pločnika.

Lyndsey Kennedy (43), u utorak je spašena iz kanalizacijskog odvoda dubokog osam metara ispod pločnika u gradu Delray Beach na Floridi. Pronađena je dvadeset dana nakon što se, kako je ustvrdila, otišla okupati u kanal te se izgubila u mreži podzemnih tunela.

Spašena je zahvaljujući prolaznici koja je pored odvoda čula pozive za pomoć. Nakon što je vidjela golu ženu na dnu odvoda pozvala je hitnu službu.

- Ovdje je netko zaglavljen u kanalizaciji, u kanalizaciji je zarobljena gospođa. Ne može izaći, viče u pomoć, moglo se čuti na snimci poziva.

Prema pisanju Washington Posta, Kennedy je tvrdila da je zapela nakon što je otišla na kupanje u blizini kuće svog dečka. Nakon što je spašena, rekla je policiji da je išla istražiti podzemne tunele te se šetala kanalizacijskim sustavom dok nije shvatila da se izgubila. Također, tvrdila je da je preživjela zahvaljujući limenci piva od đumbira koju je pronašla na putu.

Vatrogasna ekipa spasila je ženu uz pomoć ljestvi, a promatrači su se okupili dok je trajalo spašavanjae. Spasioci su držali plahte oko ulaza u kanalizacijski odvod kako bi poštivali žensku privatnost i prekrili njeno golo tijelo. Na fotografijama se ipak može vidjeti da je Lyndsey Kennedy bila prljava, imala lišće u kosi i bila preslaba ustati na noge. Odvedena je u medicinski centar Delray radi liječenja manjih posjekotina i modrica.

Dani Moschella, glasnogovornica vatrogasne postaje Delray Beach, rekla je da je spašena žena zadobila površinske ozljede te da je tri tjedna ranije njezin dečko prijavio nestanak u okrugu Palm Beach.

Policija pokušava utvrditi je li žena zapravo bila pod zemljom tri tjedna. Zdravstveni službenici koje su konzultirali vjeruju kako je vjerojatnije da je žena bila u kanalizaciji samo dva ili tri dana.

Prema policijskom izvješću, Kennedyjeva majka rekla je istražiteljima, nakon što je njezina kći spašena, da je Kennedy ranije bolovala od psihičkih bolesti te da je konzumirala droge. U izvješću se navodi: 'Također je izjavila da je Kennedy u prošlosti činila neobične stvari i donosila loše odluke kad je bila jako drogirana'.

'Ne smatramo da je počinjen bilo kakav zločin', rekao je Ted White, glasnogovornik policije, te dodao:

'Ali najveći je misterij je li njezina priča vjerodostojna? Je li doista cijelo vrijeme bila tamo dolje?'

Glasnogovornica Moschella je rekla da je Kennedy imala sreću što je živa.

'Uznemirujuće je pomisliti da je itko mogao biti tamo dolje. Prljavo je, opasno, ima zmija, štakora, smeća, prljavštine, lišća i svega što s ulice završi u kanalizaciji. Također, užasno smrdi''.

Dodala je da vatrogasci često moraju odlaziti u kanalizacijske odvode.

- Spašavamo pačiće, mačiće i štenad, no ovo je prvi put da se itko može sjetiti da smo spašavali neku osobu, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:40