UGLEDNI SOMMELIER

GODINAMA JE KRAO VINO SVOJEM ŠEFU Zaposlenik jednog od direktora globlane banke 'popalio' nekoliko stotina boca vrijednih više od milijun dolara

David Solomon
 Lucy Nicholson / REUTERS

Bivšem zaposleniku Davida Solomona, jednog od visokih dužnosnika američke financijske tvrtke Goldman Sachs, Nicholasu De Meyeru toliko se svidjela šefova kolekcija vina da je ukrao nekoliko stotina boca ukupne vrijednosti veće od 1,2 milijuna dolara.

De Meyer je uhićen u Los Angelesu i optužen za krađu rijetkih i skupih vrsta vina.

U optužnici stoji da je između 2014. i 2016. ukrao nekoliko stotina boca vrijednih više od 1,2 milijuna dolara. Iz tvrtke Goldman Sachs su objavili da je krađa otkrivena 2016. i prijavljena policiji.

De Meyer je bio zadužen za prijevoz vina u Solomonov vinski podrum u East Hamptonu u državi New York.

Među ukradenim bocama je sedam boca burgundca iz francuske pokrajine Domaine de la Romanee-Conti, koji se smatra jednim od najboljih, najskupljih i najrjeđih vinskih sorti na svijetu.

"Rijetka vina imaju vrlo specifično tržište, no ako postoji i najmanja šansa za protuzakonitu zaradu, lopovi će pronaći način da prekrše zakon", rekao je pomoćnik direktora FBI-a William Sweeney.

Solomon (55) je vrlo vjerojatno nasljednik aktualnoga izvršnog direktora Goldmana Sachsa Lloyda Blankfeina. Poznati je kolekcionar rijetkih vina, a američka udruga sommeliera "Society of Bacchus America" 2010. proglasila ga je Mr. Gourmetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 01:55