URLANJE U ETERU

Glavni Putinov propagandist divljao nakon poraza u Hersonu: Spominjao ‘rat u Europi‘, demone, zlo, sotonu...

‘Isključivi cilj NATO-a je potpuno uništenje Rusije. Oni nemaju drugih ciljeva. Žele uništiti Rusiju‘, rekao je Solovjov

Vladimir Solovjov

 Screenshot/Twitter

Vladimir Solovjov, poznati ruski režimski televizijski novinar te voditelj emisije Večer s Vladimirom Solovjovim na državnoj televizijskoj postaji Rusija 1, rekao je nakon oslobođenja Hersona da se Rusi moraju suočiti s činjenicom da im treba "drukčija vojska".

"Kad kažem ‘drukčija‘, mislim veća. Koja se sposobna pokriti cijelu frontu i ratovati na europskom teritoriju", rekao je glavni ruski propagandist.

"Dopustite da ponovno, nitko nije zaboravio na naš cilj - demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine te stavljanje iste u neutralnu poziciju. Međutim, glavna stvar, kako je ustanovljeno 15. prosinca 2021. godine, ostaje vraćanje infrastrukture (Sjevernoatlantskog saveza) na razinu koja je važila tamo 1998., 1999. godine", dodao je Solovjov.

"Unatoč tome što je kampanja usporila, to znači da bolne odluke, teški problemi koji su postali očiti i koji se moraju riješiti željeznom šakom, ponovnim otvaranjem vojnih akademija, građenjem tvornica, kažnjavanjem lažova, izbacivanjem svih nekompetentnih, streljanjem kukavica te urazumljivanjem onih koji jadikuju te koji im se dodvoravaju", ustvrdio je voditelj.

Kako Solovjev ima i radijsku emisiju Potpuni kontakt s Vladimirom Solovjovim na postaji Vijesti FM, i nju je iskoristio kako bi rekao što misli o ruskom povlačenju iz Hersona.

Solovjov je tako u jednom trenutku rekao da ne zna tko je rekao da dobro treba pobijediti zlo te da ga je to pitanje uvijek mučilo.

Nakon toga je ustvrdio da se trenutno vodi vjerski rat te da je to rat koji se ne zove pravim imenom. "To je rat u kojem mali demon (Volodimir) Zelenski sa svojim plaćenicima djeluje u ime potpunog zla. To zlo nosi odoru prihvaćanja i tolerancije. Tako vam je to, prijatelji moji", ustvrdio je Solovjov.

"Ono s čime se suočavamo nije bilo što već ozbiljan i najteži vjerski rat. Istina je, nema ništa što itko može napraviti po tom pitanju. Još uvijek ne možemo shvatiti da je cilj tog rata naše potpuno uništenje. Postoji li itko tko u to sumnja to. Isključivi cilj NATO-a je potpuno uništenje Rusije. Oni nemaju drugih ciljeva. Žele uništiti Rusiju. Unatoč njezinoj ateističkoj sovjetskoj prošlosti, Rusija je zemlja tradicionalnih vrijednosti. Rusija je velika pravoslavna, muslimanska i budistička nacija", rekao je propagandist.

"Sotona je otac laži. Beskonačnih laži Zapada. Zašto nastavljaju govoriti sa svojim odvratnim, glupim licima koja izgledaju kao riblja. Njezina lica izgleda poput lica riba. Oni nam s tim ribljim licima govore da Rusija vodi nepravedni i neopravdani rat. Jeste li vi normalni? Vi ste započeli ovaj rat!", dodao je Solovjov.

"Kao gestu dobre volje, povukli smo svoje vojnike dalje od Kijeva, Černihiva, napustili smo Černobil. Od onoga što smo dobili tijekom prvih nekoliko dana, vratili smo gotovo pola toga. Zašto? Zato što smo vjerovali! Vjerovali kome? Sotoni? Ne, mislili smo da imamo posla s bratskom zemljom. Da smo od početka znali da imamo posla sa Sotonom, možda bismo počeli onako kako je započeo general ‘Armagedon‘ (Sergej Surovikin). Poslali bismo svu energetsku infrastrukturu u pakao. Ne bismo napadali aerodrome koje su ovi popravili za tjedan dana. Ne bismo potcijenili zračnu obranu. Ispalo je da su oni znali sve naše planove. Amerikanci im govore sve", rekao je TV i radio voditelj.

"Bilo kako bilo, ostvarili smo velike uspjehe, ali što poslije toga? Što poslije? Završili smo s ogromnom frontom, a imamo samo 300 tisuća kopnenih vojnika. I sada još uvijek pokazujemo geste dobre volje? Sjećam se da su nam neki uglednici govorili: ‘Ne razumijete, brzo ćemo se povući iz Kijeva i okružiti trupe u Donbasu‘. Zašto ih onda niste okružili? Objasnite to! Niste mogli? Kaznite one koji su to isplanirali", dodao je Solovjov.

"Od veljače urlam da trebamo gađati mostove, uništiti infrastrukturu i lance opskrbe. Rekli su: ‘Ništa ne razumijete, oni ćete svoju opremu donijeti na isto područje i onda ćemo je uništiti!‘. Jeste li je uništili? ‘Ne razumijete. To je bratska nacija, morat ćemo je obnoviti, trebat će nam ti mostovi, preko njih ćemo ući‘. Gdje? Gdje ćemo ući? Kad su odlazili, uništili su sve mostove. Gdje ćemo mi to ući?", ustvrdio je Rus.

"Sada civilno društvo mora rješavati sve probleme. Objasnite mi zašto devet je****h mjeseci moji prijatelji i ja skupljamo stotine milijuna, ako ne i milijardi rubalja kako bismo kupili sve što nam treba? Koliko mjeseci tim idiotima treba da naprave narudžbu. Netko mora odgovarati za to. Sve se vrti u krug. Ružni tipovi u šminkerskim odijelima... Ne može to tako. Onda se uzdamo u herojstvo vojnika. O bože...", zaključio je Solovjov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:32