HIGIJENA

George Bush rukovao se s Haićaninom pa se obrisao o Clintona

Georgeu Bushu nije bila dovoljno čista ruka Haićanina s kojim se rukovao u kampu za stradale. Košulja Billa Clintona poslužila je kao krpa za čišćenje Bushove ruke

PORT-AU-PRINCE - Kao predsjednik te prije i poslije svojih mandata George Bush mlađi rukovao se s mnogo ljudi kao i svaki drugi viđeniji političar. Takav taktilni dodir nije mu bio nimalo stran te ga je uglavnom obavljao mehanički. Sjetimo se samo kad se u Tirani rukovao s oduševljenim Albancem koji mu je, a da ovaj to nije niti primijetio, uspio ukrasti sat.

No, stvari su se promijenile kad su bivši predsjednici Sjedinjenih Američkih Država, Bill Clinton i George Bush, došli u humanitarni posjet Haitiju koji skapava nakon katastrofalnog potresa u kojemu su poginule tisuće ljudi, a ionako nerazvijena i siromašna haićanska ekonomija potpuno je uništena.

Tijela brojnih žrtava još nisu iskopana iz ruševina i svi strahuju od epidemije jer nema pitke vode ni dovoljne količine lijekova.

Nije bio dovoljno čist

Bush i Clinton posjetili su 60.000 beskućnika u kampu i donijeli im potrebnu hranu, odjeću i lijekove. Presretni Haićani htjeli su se rukovati sa svojim dobročiniteljima, što je samo nekolicini dopušteno. No, sve je krenulo krivo kada se George Bush rukovao s jednim od beskućnika. Očito ruka nesretnog Haićanina, koji je izgubio sve u potresu , nije bila dovoljno čista za bivšeg predsjednika.

Neprimjetno se obrisao

Kad je izvukao ruku iz pozdravnog stiska, gotovo neprimjetno ju je obrisao o košulju Billa Clintona koji je stajao pokraj njega. Clinton, pritisnut u gužvi, ništa nije primijetio, a Bush je tu radnju ponovio toliko puta koliko mu je bilo potrebno da očisti prljavštinu sa svoje ruke. Na Bushovu nesreću, sve je to snimio amater svojim mobitelom i snimka je ubrzo postala hit na internetu. Bushovi poklonici opravdavaju ga da je tom gestom samo potapšao Clintona s kojim je blizak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:25