LOV NA BEOGRAD!

GDJE JE DANAS LIK KOJEG JE 300 TISUĆA SRBA HTJELO ZA PREDSJEDNIKA 'Ne idem u koalicije, isti su majku im j***, a veliki vođa odlučuje o svemu'

 
 Screenshot / YouTube

Bivši kandidat za predsjednika Srbije Luka Maksimović, poznatiji kao fiktivni lik Ljubiša Beli Preletačević, i danas ima slične stavove i nastup kad ga se pita o budućim političkim planovima. O tome hoće li idući izbori na koje izlazi biti beogradski poručuje - odluku će objaviti pet do dvanaest.

- Sigurno je da neću ulaziti u koaliciju ni sa kim - rekao je Luka Maksimović u razgovoru za Danas.

Kaže da je od predsjedničkih izbora naučio da Srbija nema oporbe, već da je svima cilj ukrasti novac i osvojiti fotelju.

- Svi su isti, majku im j***m. Hoćemo li izaći na beogradske izbore odlučit ćemo uz pomoć intuicije, jer je ona jača od svega - kaže Maksimović.

Na pitanje lista Danas o tome što misli o novoj srbijanskoj premijerki Ani Brnabić, Beli kaže da je ona jedna od stručnijih ljudi u timu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, "ali da je u suštini sve to jedna velika igra i veliki vođa će svakako držati kontrolu i odlučivati o svemu."

- Vidi, mogao je Vučić da stavi konja ili morskog psa da bude premijer, jer će on svakako i dalje odlučivati o svemu - smatra Beli.

Društvene mreže mu i dalje gore, jer ga se brojni fanovi nisu odrekli. U lipnju se pojavio i u emisiji "Globalno" gdje je među ostalim gostovao i hrvatski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Otkrio je i kakvu bi inauguraciju napravio da je on izabran za predsjednika. Podsjetimo da je na izborima u travnju osvojio više od 344 tisuća glasova. Kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić je, prema rezultatima predsjedničkih izbora na temelju 100 posto obrađenih biračkih mjesta i biračkog tijela osvojio 55,08 posto ili 2.012.788 glasova, priopćila je Republička izborna komisija (RIK). Na drugom mjestu bio je Saša Janković sa 16,36 posto ili 597.728 glasova, a treći je bio junak naše priče - Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,43 posto ili 344.498 glasova.

- E moj prijatelju, znaš li ti kakvo bi to općenarodno veselje bilo? Šatori bi tukli od Subotice do Niša i svuda pored magistrale vrtjeli bi se ringišpili i mangala. Svi ste se mogli provesti,e a vi glasali za Vučića - ogorčen je Beli još danas.

- Kad ja postanem predsjednik, neću imati dilemu oko izbora između Rusije i Europske unije - surađivat ću i s jednim i s drugima. To ti je kao kad imaš dvije djevojke pa ti je svaka dobra za nešto. Samo lova da se vrti, bato, da se uzimaju pare od svih, naravno, sve za dobrobit Srbije - poručuje Beli koji je cijelu svoju kampanju najavljivao da će krasti novac ako postane predsjednik.

Nikad mu nije bilo jasno zašto je izgubio
Student and 2017 presidential candidate Luka Maksimovic, 25, poses for a picture as his alter ego 'Ljubisa
Reuters / REUTERS

U izbornoj noći, dok je bilo jasno da je fiktivni lik s takvom kampanjom osvojio toliki broj glasova, Beli je sam za Al Jazeeru izjavio "da je to znak da u Srbiji nešto ozbiljno ne valja".

- Država treba biti svjesna toga da se za kratak period narod može pobuniti i ući u srž sistema. To smo mi uradili. Vlast treba voditi više računa o narodu, jer nije narod toliko glup, toliko uspavan i nespreman na sve. Ovaj rezultat će biti neki korak za budućnost. Pa hajde, donekle ću biti i zadovoljan s tih 300 i kusur tisuća glasova. Moram prebiti ove moje što su mi radili kampanju, to je trebalo jače da bude - poručio je tada Beli. Preko 200 tisuća eura koje je po zakonu imao pravo dobiti nije uzeo.

Ide li Beli u nove izborne utrke objavit će, kako je sam rekao "pet do dvanaest", no gotovo je sigurno da ni ovaj put ne bi izašao kao gubitnik - ni politički, ni moralni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 14:29