MADE IN CHINA

Gaf Američkog olimpijskog odbora, uniforme za 'Team USA' proizvode se u Kini. Senator: 'Trebali bi ih sve zapaliti'

Na noge su ustali i republikanci i demokrati jer smatraju da se taj posao trebao dati domaćoj tekstilnoj industriji koja je pogođena krizom
 AP

Manji skandal potresa Američki olimpijski odbor jer je uniforme sportaša koji će na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljati SAD odlučio izraditi u - Kini. Dizajn službenih uniformi za svečano otvorenje OI potpisuje američka kuća Ralph Lauren, no proizvedene su u Kini, što je diglo na noge i republikance i demokrate.

- Olimpijski odbor bi se trebao sramiti, izjavio je vođa demokratske većine u Senatu Harry Reid . Jako me ovo uzrujalo. Trebali bi sve te uniforme skupiti na hrpu i zapaliti i napraviti nove.

Nadovezala se i čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi, rekavši da se čitava nacija ponosi svojim najboljim sportašima i da bi oni u svakom slučaju trebali nositi uniforme proizvedene u domovini.

Ovaj gaf Američkog olimpijskog odbora simbolički je važan jer je u SAD-u tekstilni sektor itekako osjetio gospodarsku krizu.

Odbor se opravdao objasnivši da je Team USA financiran i sponzoriran iz privatnih izvora.

- Ponosni smo na svoje partnerstvo s Ralph Laurenom, ikonom američke mode, stoji u priopćenju Odbora.

Olimpijske uniforme kineske proizvodnje američke će sportaše stajati 1.945 dolara za muškarce i 1.473 za žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:13