ALTERNATIVNA PRIČA

FOTOGRAFIJA KOJA JE RASPAMETILA TEORETIČARE ZAVJERE Zašto šef Islamske države pozira u društvu Johna McCaina?

 Screenshot

Teoretičari zavjere posljednjih dana okupirani su fotografijom koja navodno dokazuje kako je Islamska država zapravo tvorevina Sjedinjenih Američkih Država. Sporna se fotografija vrlo brzo proširila internetom i postala predmet žestokih diskusija na društvenim mrežama i forumima.

Naime, američki političar i predsjednik senatskog Odbora za naoružanje John McCain u svibnju 2013. godine posjetio je sjever Sirije gdje se sastao s navodnim borcima protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Na jednoj od fotografija, snimljenih tijekom njegova posjeta, iza McCaina se vidi neimenovani muškarac za kojeg McCainovi politički protivnici, ali i teoretičari zavjere poistovjećuju s - vođom Islamske države Abu Bakr al-Bagdadijem.

Dodatno 'ulje na vatru' stavio je McCainov kolega republikanac Rand Paul koji je potvrdio kako se senator zaista fotografirao s teroristima.

- Točno je da se McCain našao s pripadnicima ISIS-a, no tada nije znao tko su oni. Ako ne govorite arapski teško je razlučiti tko su pobunjenici protiv Asadovog režima, a to pripadnici ISIS-a - objasnio je pomalo nespretno Paul.

S druge strane, McCain demantira sve glasine i nagađanja te tvrdi da muškarac na fotografiji samo sliči na al-Bagdadija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:59