STRAVIČNI NAPADI

FOTO, VIDEO: OTPOR TERORU! Nevjerojatni prizori sa Stade de Francea u Parizu: Navijači tijekom evakuacije poslali prkosnu poruku teroristima

 AFP, Twitter

Da se u Parizu nešto grozno počelo događati, mnogima je postalo jasno tijekom prijateljske nogometne utakmice između francuske i njemačke nogometne reprezentacije, koja se igrala na Stade de Franceu.

Utakmica je odigrana do kraja, premda su se u pozadini mogle čuti snažne detonacije, koje su odjekivale u blizini stadiona.

Ukupno su se čule tri detonacije, a jedan je svjedok rekao da je jedna od eksplozija bacila ljude u zrak kod restorana McDonald's u blizini stadiona.

Televizija TF1 javila je da je najmanje 35 ljudi poginulo u blizini stadiona, uključujući i dva bombaša samoubojice.

FOTOGALERIJA: Strah i panika na Stade de Franceu

Po završetku utakmice, mnoštvo gledatelja zaglavilo je na stadionu, nije im bio dzvoljen izlazak. Mnogi od njih su sišli na travnjak i gotovo ga u potpunosti ispunili. Istovremeno su se širile glasine o tome što se zapravo dogodilo pa je nastala panika.

Na stadionu je utakmicu pratio i francuski predsjednik Francois Hollande, no njega su promptno evakuirali u zgradu ministarstva policije.

Igrači su nakon utakmice navodno ostali u tunelu odakle su na televizijskim ekranima gledali što se događa u njihovoj blizini.

Kasnije je stigla snimka evakuacije navijača, koji su na izlasku iz stadiona u znak otpora na sav glas ponosno pjevali Marseljezu, francusku himnu.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:40