TREBALI SU NA FARMU

FOTO: UTRPALI IH PO DESET U SVAKU KUTIJICU Šok na aerodromu: Mladi krokodili umalo se poubijali, bijesno su se tukli zbog nedostatka mjesta

 
 Home Office UK

Ilegalna pošiljka 50 krokodila nedavno je zaplijenjena u londonskoj zračnoj luci Heathrow u pet kutija poslanih iz Malezije, navela je granična policija koja se bori protiv trgovine zaštićenim životinjskim vrstama.

Mladi morski krokodili stari godinu dana bili su namijenjenim farmi Cambridgeshireu na istoku zemlje, gdje ih uzgajaju zbog mesa. Životinje nisu bile transportirane sukladno propisima, pa je poništena dozvola njihova uvoza.

Po deset reptila bilo je ugurano u svaku kutiju, predviđenu za četiri krokodila, navela je policija. Neprihvatljivo je da se gmazovi prevoze na taj način, rekao je Grant Miller, voditelj Konvencije za međunarodnu trgovinu ugroženih vrsta kojima prijeti izumiranje (CITES) na Heathrowu.

Krokodili su se međusobno napadali tijekom leta zbog ograničenog prostora. "Zaustavit ćemo svaki prijevoz koji nije u skladu s propisima CITES-a, to bi trebalo biti upozorenje onima koji kane prevoziti divlje životinje u neprikladnim uvjetima".

Nakon pronalaženja krokodila 27. travnja, jedan je uginuo, a ostali su zbrinuti.

Home Office UK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:49