NEVJEROJATAN LUKSUZ

FOTO: POGLED U STAN OD 2,5 MILIJARDE KUNA Penthouse se prostire na pet katova i iz njega puca pogled iz snova

 Toure Odéon

Superbogati milijunaš uživat će u raskošnim prostorijama ovog luksuznog penthousa koji se prostire na pet katova nebodera u Monacu, a na posljednjem katu nalazi se bazen ispred kojeg se prostire pogleda na prekrasni Mediteran. Onaj koji ga se odluči kupiti platit će ga oko 240 milijuna funti što je oko 2,3 milijarde kuna. Radi se o jednom od najskupljih stanova na svijetu.

Penthouse je smješten u neboderu nazvanom Tour Odéon visokom čak 170 metara, drugom najvećem neboderu na obali Mediterana. U njemu će biti smješteno 70 luksuznih stanova te zdravstveni centar i dio samo s bazenima. Stanari nebodera imat će na raspolaganju poslugu i privatne šofere.

Prince Rainier je 80-ih godina prošlog stoljeća odlučio zabraniti gradnju visokih zgrada jer je smatrao da narušavaj izgled obale. No, njegov sin i nasljednik princ Albert 2009. godine ipak je dao zeleno svjetlo za izgradnju Tour Odeona.

Iako globalna recesija nije utjecala na završetak gradnje prodaja stanova ipak je nešto slabija od očekivane. Zasad je prodano samo 18 stanova. Osim toga, mještani nisu obožavatelji ovog nebodera jer smatraju da im je uništio pogled.

James Price iz agencije Knight Frank koji vodi prodaju stanova u Tour Odeonu kazao je kako ga ne uznemiruje činjenica da se stanovi prodaju sporo.

- Oni su namijenjeni za one koji kupuju samo najbolje nekretnine diljem svijeta. Trebat će vremena, ali to su vrhunski stanovi koji će se sigurno prodati, kazao je Price.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:52