ASADOVI PSI RATA

FOTO Ovo su Duhovi: Istetovirani, steroidima napumpani plaćenici koji u Siriji masakriraju žene i djecu!

Posebno opasnima čini ih upravo kombinacija snage i slijepe odanosti režimu, uz visoku plaću od preko 100 funta dnevno. Krivi ih se i za masakr u Huli u kojima je ubijeno 108 osoba

Oni su 'Šabihe' (Duhovi), fanatični Alawiti, i pomoću njih sirijski predsjednik Bašar al-Asad održava svoj brutalni režim na vlasti. Istetovirani likom svog vođe, napumpani steroidima i s kalašnjikovima ili običnim mačetama u rukama, diljem Sirije siju strah i trepet masakrirajući žene i djecu. Zapravo, piše Daily Mail , modus operandi im je taj da nakon što vlast dobrano granatira neko naselje ili grad, oni se na njega slete u autima i smaknu civile – ili im prerežu grlo, ili ih upucaju izbliza.

Zapravo, s obzirom da ne pripadaju službenim vlastima, oni su idealan alat za širenje terora među populacijom i za etničko čišćenje. Taj prljavi posao obavljaju za režim, ali ih se ne može dovesti u vezu s njime, iako za svoje usluge dobivaju izdašnu plaću od 130 funta dnevno. 'Uniforme' su im maskirne hlače i obične majice.

Smatra se da je njihovih ruku djelo i nedavni masakr 108 osoba u Huli koji je užasnuo svijet . Samo prošlog tjedna navodno su ubili 12 radnika u Qusayru i 78 seljana u Qubairu.

- Bili su poput čudovišta, s ogromnim mišićima, ogromnim trbušinama i bradama, rekao je dr. Musab Azavi, upravitelj Sirijske mreže za ljudska prava sa sjedištem u Londonu koji je liječio neke od 'Duhova' u Latakiji. Uzimali su steroide da se nabildaju, a morao sam s njima razgovarati kao s djecom, jer su to ljudi niske inteligencije. Upravo to je ono zbog čega su tako zastrašujući - kombinacija snage i slijepe odanosti režimu.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague izjavio je u nedjelju da postoji velika opasnost da će Sirija zapasti u spiralu građanskog rata kakav je snašao Bosnu i Hercegovinu.

- Sirija se trenutno nalazi na samom rubu sektaškog konflikta u kojem se međusobno napadaju i istrebljuju susjedna sela pa smatram da se niti jedan scenarij ne smije izostaviti, rekao je Hague BBC-u .

- Sirija se sve manje uspoređuje s Libijom prošle godine, a sve više s Bosnom 1990.-ih

Britanija sve više strahuje da će je se uvući u još jedan srednjoistočni rat s katastrofalnim političkim i humanitarnim posljedicama. Posljednjih tjedana nasilje u Siriji samo eskalira, nakon što nije uspjelo zaživjeti primirje kojeg je pomogla dogovoriti međunarodna zajednica i koje je na snagu trebalo stupiti 12. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:18