ZAVEZAO SE ZA KIP

FOTO: LJUTITI PODUZETNIK Iz prosvjeda se popeo na pročelje bazilike svetog Petra. To mu je već peti put!

People watch a man known as Marcello Di Finizio standing on the ledge of St Peter's facade to protest against the so-called Bolkestein directive on December 21, 2014 at the Vatican. The Bolkestein directive is an EU directive aimed at opening up Europe's services sector to cross-border competition. AFP PHOTO / TIZIANA FABI
 TIZIANA FABI / AFP

Talijan se iz prosvjeda popeo na baziliku sv. Petra u Rimu

RIM, 21. prosinca 2014. (Hina/AFP) - Talijanski poduzetnik koji se protivi jednoj odluci Europske unije u nedjelju se po peti put iz prosvjeda popeo na pročelje bazilike svetog Petra u Rimu.

Marcello di Finizio u kasnim se poslijepodnevnim satima popeo na zabat bazilike, na oko 80 metara od tla, odakle je visio na užetu privezanom za kip.

U posljednjih nekoliko godina di Finizio se čak četiri puta uspeo na kupolu bazilike, a u listopadu 2012. ondje je ostao visjeti 24 sata prije nego što su ga vatrogasci uspjeli spustiti. Ovog ljeta proveo je 80 dana na dizalici u Trstu.

Di Finizio prosvjeduje protiv europske uredbe koja nalaže Italiji davanje plaža u koncesiju od 2015., što po njegovu mišljenju ugrožava opstanak odmarališta blizu Trsta kojima on upravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:07