LUDNICA

FOTO: HRVATI OKUPIRALI SREDIŠTE DUBLINA, EVO KAKO SU SLAVILI U IRSKOJ PRIJESTOLNICI Pogledajte kako je izgledao susret s francuskim navijačima

 
 Twitter

Glavna ulica glavnog grada Irske, Dublina, jučer navečer izgledala je kao moskovski stadion Lužnjiki kad su se Hrvati i Francuzi zaputili ulicom O'Connell prema centru kako bi proslavili uspjehe svojih nogometnih reprezentacija, piše Dublin Live.

Promet je potpuno zaustavljen kad se u središte grada slilo na tisuće navijača opremljenih zastavama i ostalim navijačkim rekvizitima i koji su pjevali, plesali i skandirali dobra dva sata nakon završetka utakmice.

Prometna policija uputila je preporuku vozačima da izbjegavaju središte grada koje je bilo potpuno zakrčeno morem navijača.

U početku se činilo da Francuzi vladaju ulicom, no onda su se preko mosta pojavili Hrvati. Kad su se dvije grupe navijača srele, započeli su zajedničko slavlje.

Gradonačelnik Dublina, Daithi Doolan, rekao je na Twitteru da je atmosfera prava slavljenička.

Raspoloženje je bilo doista sjajno i stotine ljudi objavljivale su na društvenim mrežama fotografije i snimke proslave. Neki tvitovi bili su doista urnebesni.

Mnogi su iskazali i svoje divljenje objema navijačkim skupinama zbog atmosfere koju su napravili tog kišnog dana. Mora se naglasiti i da su obje grupe navijača pokazale da znaju što je fer-play, pogotovo Hrvati koji su nastavili sa slavljem unatoč tuzi zbog izgubljenog finala.

Jedan je korisnik Twittera napisao da bi se središte Dublina lako moglo zamijeniti za Champs Elysees. 'Prelijepo je vidjeti francuske navijače kako u pjesmi i plesu zaustavljaju promet i hrvatske navijače koji plješću. Još malo sunca i ovo bi moglo biti Champs Elysees.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:37