PAR IZ PAKLA

FOTO: CURE DETALJI ŠOKANTNOG SEKSUALNOG ZLOČINA Policajci nisu mogli vjerovati kad su zavirili u mobitel uglednog kirurga i njegove djevojke

 
 Facebook, youtube screenshot, Orange County PD

Liječnik iz Kalifornije i njegova djevojka uhićeni su pod sumnjom da su drogirali i silovali dvije žene, no istražitelji vjeruju, na temelju video sadržaja zaplijenjenog u njegovu domu, da je bilo više od 1000 žrtava, prenosi Daily Mail.

Kirurg ortoped Grant William Robicheaux (38) iz Newport Beacha u Okrugu Orange i Cerissa Laura Riley (32) uhićeni su 11. rujna, a nakon što su u utorak vlasti pozvale ostale žene da se jave ukoliko su bile žrtve monstruoznog para, telefoni istražitelja nisu prestajali zvoniti.

Istražitelji su nakon uhićenja na mobitelima liječnika i učiteljice pronašli tisuće video snimki koje prikazuju seksualno napastvovane žene bez svijesti i odjeće.

- Još uvijek pregledavamo video snimke, to će potrajati, rekla je glasnogovornica ureda tužitelja Michelle Van Der Linden.

© Bravo

Isplivali su novi detalji o silovanjima, pa tako američki mediji pišu da su Robicheaux i Riley žrtve drogirali ecstasyjem, drogom za silovanjei kokainom, a davali su im i anesteziju kako bi onesposobili žrtve prije nego što su ih seksualno zlostavljali u njegovu stanu u Newport Beachu.

Dvojac je u zajedničkom priopćenju odbacio optužbe za kaznena djela za koja se terete.

- Ovakve optužbe potkopavaju prave žrtve seksualnih zločina, a Robicheaux i Riley jedva čekaju da na sudu rasvijetle okolnosti ovoga slučaja, poručili su njihovi odvjetnici.

Ukoliko budu proglašeni krivima, kirurgu prijeti do 40, a njegovoj djevojci do 30 godina iza rešetaka.

Facebook

Okružni tužitelj Tony Rackauckas rekao je da su se žrtve vjerojatno osjećale sigurne u društvu dvojca jer su uredni i dobro izgledaju te ulijevaju povjerenje.

- Svi smo čuli priču o vuku koji se maskira u ovcu. Vuk također može nositi liječničku uniformu, ili može biti i prekrasna žena. Liječnici koji su položili zakletvu ulijevaju povjerenje, no ključna je bila njezina uloga koja je učinila da se žrtve osjećaju sigurno u njihovu društvu, poručio je.

Istražitelji vjeruju da je par tražio žrtve po kafićima i restoranima u Newport Beachu, ali su plijen lovili i na festivalima unazad nekoliko godina, Burning Man u Arizoni, Dirtybird Campout i Splash House u Palm Springs.

Oboje će biti optuženi za najmanje šest kaznenih djela, uključujući silovanje uz uporabu droge, napad s namjerom počinjenja seksualnog zločina i posjedovanje droge radi daljnje prodaje.

Dokazni materijal pronađen na mobitelima Robicheauxa i Riley sugerira da su iskoristili više od 1000 žena.

- Na nekim video snimkama se pojavljuju žene toliko drogirane da nisu bile u stanju se oduprijeti napadima te su jedva reagirale na seksualno iskorištavanje, rekao je Rackauckas tijekom tiskovne konferencije u Santa Ani.

Policija je na pressici iznijela dva slučaja silovanja: prvu žrtvu dvojac je pozvao na zabavu na brodu, a nakon što su je napili odveli su je u stan, dali joj drogu i silovali. Navodna žrtva sve je prijavila policiji dan poslije, a testiranja su pokazala da je u krvi imala legalizirane droge. Dogodilo se to u travnju, a drugi poznati slučaj dogodio se u listopadu 2016. kada su žrtvu napijali dok nije izgubila svijest, a zatim ju silovali. Kada se probudila počela je vrištati, a susjedi su pozvali policiju.

Facebook

Istražitelji su kod para pronašli veću količinu ilegalnih droga, uključujući GHB (supstancu poznatu i kao 'droga za silovanje'), ali i dva komada automatskog oružja i četiri komada drugog vatrenog oružja.

Policija sada istražuje jesu li pacijenti kirurga Robicheauxa bili žrtve para i jesu li žrtve vrebali i na festivalima.

Američki gledatelji možda se sjećaju Robicheauxa iz jedne epizode reality emisije "Rituali udvaranja preko interneta američkog muškarca".

Grant William Robicheaux studirao je na državnom sveučilištu u Louisiani, a potom je diplomirao medicinu na istom sveučilištu 2007. Postdiplomski je radio u Sveučilišnoj bolnici u New Yorku, a specijalistički staž za ortopedsku kirurgiju odradio je u Medicinskom centru Irvine na Sveučilištu u Kaliforniji. Liječničku licencu dobio je 30. svibnja 2009. godine.

Cerissa Laura Riley radila je na zamjeni kao učiteljica u školi Fullerton, zadnji put je ondje bila angažirana 2015. i nije bilo primjedbi na njezin rad. Nije poznato da li je u trenutku uhićenja bila još uvijek zaposlena.

Par je pušten iz pritvora i na sudu se moraju pojaviti 24. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:43