SMETALA MU KOSILICA

FOTO Čak 500 kilograma težak krokodil Elvis napustio bazen i zamalo pojeo radnike

(FILES) photo taken on December 22, 2011 shows reptile keeper Billy Collett offering a 5kg salmon adorned in Christmas decorations to 'Elvis' the five-metre-long saltwater crocodile at the Australian Reptile Park near Sydney. On December 28 'Elvis', who has already killed two potential mates, attacked staff with a lawn mower inside his enclosure. A rescue mission was mounted a few hours later to retrieve the mower, which the huge crocodile had dragged underwater. AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD
 TORSTEN BLACKWOOD

SYDNEY - Australijski krokodil Elvis, čije je stanište slana voda, reagirao je na buku kosilice, koju je "zgrabio" i potom je potopio u bazen u "Parku za reptile".

Taj pet metara dugačak gmaz otprije je poznat kao agresivan, a u parku u kojem je prije živio već je pojeo dvije partnerice.

Ponovno je napao u srijedu kada je iskočio iz vode dok su radnici održavali travnjak.

Radnici u parku za divlje životinje spašavali su goli život kada ih je u jednom trenu napao 500 kilograma težak krokodil Elvis.

- Izletio je, čeljustima zgrabio kosilicu i povukao je pod vodu, rekao je Tim Faulkner, upravitelj parka u Gosfordu.

On je dodao da je to tipično ponašanje krokodila.

Dok je jedan čuvar na jednoj strani mamio Elvisa sa velikim komadom mesa, Folkner je uskočio i iz bazena izvukao oštećenu kosilicu. Elvis je ostao bez dva zuba u borbi sa mašinom.

Vjeruje se da ćudljivi krokodil ima između 40 i 60 godina. Uhvaćen je u Darwinu na sjeveru Australije gdje je napadao ribarske brodice.

Faulkner je također rekao kako nije prvi put da Elvis naganja radnike koji održavaju travnjak oko njegova bazena, pa je kosilica tako postala među važnijim oruđem za obranu od opasne nemani.

- Naše zlatno pravilo jest 'drži kosilicu između sebe i krokodila, dodao je Faulkner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:14