‘ISMIJAVATE ŽENE!‘

Feministice se obrušile na slavni brend: ‘Zašto baš ta osoba reklamira vaše tajice i grudnjak!?‘

‘Stvarno sam uživao u tom brendu, ali više nikad neću obuti niti jednu njihovu tenisicu...‘

Dylan Mulvaney

 Instagram/dylanmulvaney

Sportski brend Nike izazvao je bijes feministica nakon objavljene suradnje s transrodnom influencericom Dylan Mulvaney koja je pozirala u njihovim tajicama i sportskom grudnjaku. Odluku da sponzorstva za istaknutu žensku liniju daju transrodnoj osobi naišla je na oštru osudu dijela publike, prenosi Daily Mail.

26-godišnja Mulvaney u utorak je objavila snimke i fotografije u uskim tajicama i bijelom sportskom grudnjaku na svom Instagram profilu. Influencerica još nije završila proces promjene spola, a trenutno pije hormone koji joj pomažu da postane žena. Cijeli proces redovito dijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

Mnogi su negativno komentirali ovaj potez modnog brenda zbog toga što je sponzorstvo dobila transrodna osoba umjesto biološke žene.

- Stvarno sam uživao u Nikeu kao brendu, ali više nikad neću obuti niti jednu njihovu tenisicu nakon što su predstavili Dylana Mulvaneyja kao svog novog ambasadora za žensku odjeću, napisao je korisnik.

Druga korisnica napisala je da Dylan ismijava žene i da je ogorčena zbog suradnje. - Odabrati njega umjesto svih marljivih žena koje redovito vježbaju u vašoj sportskoj odjeći? Kakva prokleta sramota. Apsolutno odvratno, dodala je druga.

Neki su, ipak, stali u obranu mlade influencerice i pisali joj da je veličanstvena, savršena i prekrasna te da se ne obazire na pogrdne komentare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:23