OSJETLJIVI PAPIRI

FBI upao u kuću Joea Bidena, traže se povjerljivi dokumenti: ‘Predsjednik surađuje‘

Agenti Saveznog istražnog ureda pretragu vrše u sklopu istrage o povjerljivim dokumentima koje Biden posjeduje

Joe Biden

 Jim Watson/Afp

Agenti Saveznog istražnog ureda (FBI) pretražuju dom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena u mjestu Rehoboth Beach u saveznoj državi Delaware, piše The Guardian.

Pretragu obavljaju u sklopu istrage o povjerljivim dokumentima koje Biden posjeduje, rekao je predsjednikov odvjetnik.

- Ministarstvo pravosuđa SAD-a provodi planiranu pretragu predsjednikova doma. Predsjednik je podržava i surađuje s agentima FBI-a - rekao je Bidenov odvjetnik Bob Bauer.

- Ministarstvo je zatražilo da pretragu provede bez da je prije toga obavijestilo javnost, a mi smo odlučili surađivati. Današnja je pretraga dio temeljitog procesa koje Ministarstvo provodi i mi ćemo s njim nastaviti surađivati - dodao je Bauer.

TV postaja CBS izvijestila je da je pretraga dogovorena te da FBI i Ministarstvo nisu tražili nalog za pretres.

Biden je prošlog mjeseca agentima FBI dopustio da obave pretragu njegova doma u Wilmingtonu u Delawareu, jedne od dvije lokacije na kojima su pronađeni povjerljivi materijali. Biden je u studenom prošle godine dao dopuštenje da se pretraži njegov bivši ured u Washington D.C.-u.

Do sada je u Bidenovim nekretninama u Wilmingtonu i Washingtonu pronađeno između 25 i 30 povjerljivih dokumenata. Neki od njih su iz vremena dok je Biden bio senator, a neki iz vremena dok je bio potpredsjednik SAD-a.

Bidenovi su odvjetnici pretražili njegov dom u Rehoboth Beachu, no tamo nisu pronašli nijedan povjerljiv dokument.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:18