NOVI INCIDENT

Elon Musk objavio ‘tjeralicu‘ za muškarcem koji je napao auto s njegovim dvogodišnjim sinom: ‘Ma on mene uhodi!‘

Policija je Colladu ušla u trag pomoću snimke koju je Musk objavio na Twitteru

Elon Musk i sin X

 Yt/Planet/Profimedia/

Brandon Collado, radnik Uber Eatsa, priveden je jer je uhodio obitelj Elona Muska. Identificiran je, prema Washington Postu, nakon što je Musk sa svojih 122 milijuna pratitelja na Twitteru podijelio videozapis ovog događaja. Napisao je da je ‘ludi stalker‘ slijedio njegov automobil jer je mislio da se on nalazi u njemu.

U kratkom videu osumnjičenika se može vidjeti s crnom kapuljačom i maskom na licu u bijelom Hyundaiju. Collada je zaustavio zaštitar nakon što je skočio na haubu automobila kojim je putovao Muskov sin X.

Nakon uhićenja Collado je tvrdio da zapravo Elon Musk uhodi njega i drži ga pod 24-satnim nadzorom, prenosi Daily Mail.

Musk, koji nije nazočio incidentu, Na Twitteru je objavio videozapis uz pitanje prepoznaje li tko čovjeka ili automobil sa snimke. Za incident je na kraju okrivio profil na Twitteru @elonjet koji je 23 sata prije incidenta pratio njegov mlažnjak. Incident se dogodio na benzinskoj postaji u Pasadeni, 40 kilometara od zračne luke.

U intervjuu za Post Sunday, Collado je potvrdio da je on maskirani čovjek sa snimke i da ga zanima Muskova obitelj. Ali je također rekao da mu je majka Muskove djece, pop zvijezda Grimes, slala šifrirane poruke kroz objave na Instagramu. Grimes, čije je pravo ime Claire Elise Boucher, živi u kući blizu benzinske postaje na kojoj se dogodio incident.

U razgovoru s novinarima Posta, Drewom Harwellom i Taylorom Lorenzom, čiji su računi privremeno uklonjeni s Twittera nakon što su zatražili Muskov komentar o incidentu, Collado je priznao da ga zanimaju Musk i Grimes. Par se razišao 2021. godine, samo godinu dana nakon rođenja sina X-a. Grimes je nedavno uhodio muškarac protiv kojeg je zatražila zabranu prilaska, a policija sad istražuje radi li se o istoj osobi.

image

Claire Elise Boucher i Elon Musk

Star Max/Starmaxinc.com/Backgrid Uk/Profimedia/Star Max/starmaxinc.com/backgrid Uk/profimedia

Collado je također rekao kako vjeruje da izvršni direktor Twittera, Tesle i SpaceX-a stalno nadzire njegovu lokaciju u stvarnom vremenu te da milijarder može zatražiti Uber Eats da mu više ne dostavlja hranu. Policija je Colladu ušla u trag pomoću snimke koju je Musk objavio na Twitteru, a Post je utvrdio da se radi o unajmljenom vozilu servisa Turo.

Snimke koje je Collado podijelio s The Postom pokazuju kako izlazi iz automobila i stoji ispred Toyote koju je vozio tjelohranitelj. U nekom trenutku, blokirao je put vozilu i popeo se na haubu. Ubrzo su na mjesto događaja došli policajci i ispitali ga. Policija nije pronašla dokaze koji bi ukazali da su Colladovo uhođenje i Twitter profil @elonjet, kojim upravlja 20-godišnji student Jack Sweeney, povezani.

Musk je prošle godine Sweeneyju ponudio 5 tisuća dolara za uklanjanje profila koji je smatrao rizikom za svoju sigurnost. Sweeney je ponudu odbio i zatražio 50 tisuća dolara i Teslu, no dogovor nije postignut. Profil mu je nakon incidenta suspendiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:38