NOVI NAPAD

Eksplozije u srcu prijestolnice Ugande: Poginule najmanje dvije osobe, puno ranjenih, zapaljeni auti...

Islamska država prošli je mjesec prvi put preuzela odgovornost za eksploziju u Ugandi. Eksplodirala je bomba puna gelera

Ilustracija

 Badru Katumba/AFP

U dvjema eksplozijama u središtu Kampale, glavnoga grada Ugande, u utorak su poginule najmanje dvije osobe, mnogi su ranjeni i zapaljeno je nekoliko automobila, izvijestila je lokalna televizija.

NTV Uganda izvijestila je da je "mnogo ljudi" ranjeno i da su se dogodile dvije eksplozije - jedna vrlo blizu parlamenta i jedna u blizini središnje policijske postaje. Parlament je evakuiran, izvijestila je televizijska postaja.

Novinar NTV Ugande rekao je da je vidio dva tijela. Uzrok eksplozije još se ne zna.

"Osoblje Crvenog križa koristilo je aparate za gašenje požara kako bi obuzdalo vatru", objavila je postaja na Twitteru.

Ugandski vojnici u sklopu mirovnih snaga Afričke unije bore se protiv pobunjenika Al Šababa povezanih s Al Kaidom u Somaliji. Al Šabab je izveo nekoliko smrtonosnih bombaških napada u Ugandi.

Islamska država prošli je mjesec prvi put preuzela odgovornost za eksploziju u Ugandi. Eksplodirala je bomba puna gelera i pritom je poginula konobarica u restoranu.

Također prošli mjesec, ugandska policija rekla je da je bombaš samoubojica detonirao eksploziv u autobusu, ubivši sebe i ranivši druge ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:09