‘SIGURNOSNA UGROZA‘

Egipatska slastičarka uhićena jer je kolače na privatnom tulumu ukrasila malim jestivim penisima

Egipatske vlasti nadziru javni moral, no kritičari kažu da im je pravi cilj ograničavanje seksualnosti koja je izvan kontrole muškaraca
Ilustracija
 -/Wavebreak/Profimedia

Egipatske snage sigurnosti uhitile su slastičarku koja je ukrasila kolače malim jestivim penisima na privatnoj rođendanskoj proslavi u sportskom klubu u bogatoj četvrti Kaira, piše Guardian.

U najnovijem pokušaju egipatske države da kontrolira javni moral, u čemu su meta najčešće žene, slastičarka je uhićena u svom domu nakon što su sudionici zabave podijelili fotografije kolača s članovima kluba Gezira i na društvenim mrežama.

Državni mediji izvijestili su da su sigurnosne snage identificirale slastičarku nakon što su uzele izjave očevidaca.

Slučaj je privukao pažnju ministra za mlade i sport, dr. Ashrafa Sobhyja, koji nadzire klubove poput Gezira. Sobhy je rekao da će njegov odjel osnovati odbor za istragu incidenta i kažnjavanje navodnih počinitelja.

Slastičarku je ispitivao isti prekršajni sud koji je nedavno sudio egipatskoj glumici Raniji Youssef pod optužbom za 'prezir prema islamu i kršenje egipatskih obiteljskih vrijednosti', jer je tijekom televizijskog programa komentirala vlastiti stas.

Ranije ovog mjeseca oslobođene su dvije TikTok influencerice koje su prošle godine završile u zatvoru zbog 'kršenja obiteljskih vrijednosti' i nanošenja štete javnom moralu.

U lipnju 2020. godine poznata trbušna plesačica Sama El Masry zatvorena je na tri godine i kažnjena s 300.000 egipatskih funti (što je ekvivalentno 14.025 britanskih funti) zbog kršenja obiteljskih vrijednosti i 'nemorala'.

Egipatski tabloidi oduševljeno su objavili slike nepristojnih kolača, no zamutili su sporne ukrase. Najveće egipatske državne novine Al Ahram opisale su poslastice kao 'nepristojnog i nemoralnog oblika'.

Timothy E. Kaldas s Instituta za bliskoistočnu politiku Tahrir rekao je: 'Na jednoj je razini teško da vas u početku ne dotakne apsurd kolača u obliku penisa koji privlače pažnju državnih tužitelja, policijskih istražitelja, članova parlamenta i tiska pod nadzorom režima. U srži stvari nije zabrana seksualnosti u javnoj sferi, već ograničavanje seksualnosti koja je izvan kontrole muškaraca.'

Novine Al Masry Al Youm izvijestile su da je slastičarka bila u suzama kad je stigla u državno tužiteljstvo u Kairu. Prema listu, ispitivačima je rekla da su članovi kluba došli u njezinu slastičarnicu, predali joj slike genitalija i tražili od nje kolače takvog oblika.

Nakon što su je tužitelji ispitali, slastičarka je puštena uz jamčevinu od 5.000 egipatskih funti.

U nastavku pogledajte video tutorial kako napraviti jestive penisiće da ukrasite svoje kolače:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:51