USLIJEDILA BUJICA KOMENTARA

'EDUKATIVNI VIDEO' O KOJEM BRUJI CIJELA KINA Ministarstvo objavilo snimku dječaka kako urinira u liftu i izaziva kratki spoj

 
 Print screen / Youtube

Kinesko ministarstvo javne sigurnosti na popularnom blogu Sina Weibo objavilo je video snimljen 23. veljače u liftu jedne zgrade u jugozapadnom Chongqingu uz napomenu roditeljima da dobro odgajaju i paze svoju djecu.

Naime, na snimci se vidi dječak koji urinira po gumbima za upravljanje liftom što je dovelo do kratkog spoja i kvara lifta. Nakon što je lift stao, svjetla se ugasila, a vrata počela otvarati i zatvarati, dječak sa snimke vidno se uplašio. Državne novine People's Daily kasnije su objavile da je dječak spašen, a video njegove nepodopštine u međuvremenu je pogledan više od 12 milijuna puta.

No, Beijing News javlja kako je dječakov otac pokušao osporiti autentičnost snimke.

- Rekao je da njegov sin ne može urinirati tako visoko i da ne vjeruje da je to dječak napravio. Osim toga, i samo dijete kaže da to nije učinilo, ispričao je novinar koji je razgovarao s ocem.

Osim silnih pregleda, video je sakupio i više od 20.000 komentara od kojih su mnogi stali na stranu medija i slažu se da djeci u zemlji treba više discipline.

- Kućni odgoj dječaka je sramotan, kaže jedan komentator, a drugi dodaje: - Njegovi roditelji bi trebali platiti za popravak lifta.

No, drugima je čitav slučaj zapravo smiješan: - Ne uzimajte to ozbiljno, pa on je samo dijete.

Bilo je i onih koji su malome čestitali što može 'piškiti tako visoko'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:05