RIGOROZNI ZAKONI

DŽIHADISTI U LOVU NA HIPSTERE 'Uhvatite sve koji nose uske hlače, slušaju glazbu na mobitelu ili puše!'

Islamska država izdala je zapovijed da se uhvate svi muškarci u Raqqi koji nose uske hlače, puše cigarete ili pak imaju muziku skinutu u mobitelima.

Oni koji to čine bit će zatvoreni deset dana tijekom kojih će morati pohađati 'tečaj islama', prenosi Daily Mail.

Na kraju će morati pristupiti testu, a oni koji ga polože bit će odmah pušteni na slobodu. U suprotnom će biti kažnjeni i ostati u zatvoru do smrti.

Nove zakone Islamske države otkrila je aktivistička grupa 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' čiji pripadnici riskiraju svoje živote otkrivajući insajderske informacije iz grada. Ističu kako su sankcije podložne promjenama no da one postaju sve strože i strože.

Jedan stanovnik, imenovan samo kao Jassem, kazao je aktivistima kako su iz grada pobjegli deseci ljudi zbog brutalnog i izokrenutog šerijatskog zakona.

- Borbi Islamske države zastrašuju narod što dovodi do bijega mnogih. Sloboda izražavanja postala je zločin i ne možeš izraziti protivljenje bilo kakvoj odluci grupe. Inače te uhite zbog kršenja 'Božjeg zakona', no daleko su oni od tog zakona. Nema razlike između ISIS-a i Asadovog režima: mito i nepotizam igraju veliku ulogu.

Militanti otprije provode snažnu antipušačku kampanju, pa su tako nedavno u polju u blizini turske granice spalili stotine šteka cigareta. Nadaju se da će tako uvjeriti ostale svoje pripadnike da odbace 'polagano ubojstvo' koje uzrokuju cigarete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:57