NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Dvojajčani blizanci u Kaliforniji rođeni u razmaku od 15 minuta, ali rođendan neće slaviti isti dan

Dr. Ana Abril Arias, liječnica koja je porodila ovaj specijalni par rekla je da je to bio jedan od najupečatljivijih poroda u njezinoj karijeri

Blizanci/Ilustracija

 Fuad MOOHIALDIN/UNICEF/AFP

Neobična vijest stiže iz kalifornijskoga grada Salinasa gdje su dvojajčani blizanci na svijet došli u razmaku od 15 minuta, no rođendan neće proslavljati isti dan, pa čak ni u istoj godini, pišu američki mediji.

Aylin Yolanda Trujillo rođena je u medicinskom centru Natividad u Salinasu 1. siječnja točno u ponoć i bila je prva beba rođena u okrugu Monterey u 2022. godini, kada su stanovnici zapadnog dijela Sjedinjenih Država dočekivali Novu godinu.

No njezin brat Alfredo Antonio Trujillo na svijet je stigao petnaest minuta prije Aylin, 31. prosinca 2021. u 23.45.

Izgledi za blizanačku trudnoću su otprilike jedan prema 250, no Alfredo i Aylin su tehnički rođeni u različitim godinama, za što izgledi iznose jedan prema dva milijuna.

Roditelji blizanaca, ali i šira obitelj, bili su u šoku.

Majka blizanaca, Fatima Madrigal je rekla da joj je "ludo to što su blizanci rođeni u različitim godinama" te da "ni u jednoj od dviju obitelji nema povijesti blizanačke trudnoće".

Dr. Ana Abril Arias, liječnica koja je porodila ovaj specijalni par rekla je da je to bio jedan od najupečatljivijih poroda u njezinoj karijeri.

"Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da sigurno stignu na svijet 2021. i 2022. Kakav nevjerojatan početak nove godine!", rekla je.

Blizanci iz kalifornijskoga grada Greenfielda imaju još dvije starije sestre i starijeg brata, koji je bio posebno uzbuđen što će se obitelji pridružiti još jedan dječak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 00:49