UŽAS U AFRICI

Dvije lavice ubile svog čuvara dok ih je vodio u jutarnju šetnju: ‘Inače nisu bile agresivne...‘

Nesretnikova snaha rekla je da ne zna zašto su ga lavice ubile, no da ga nisu pokušale pojesti te da je smrt možda rezultat grube igre
West Mathewson i lavica
 Prtsc/Youtube

Muškarca iz Južnoafričke Republike ubile su dvije lavice nakon što je otvorio vrata njihove nastambe kako bih izveo u jutarnju šetnju, piše Independent.

Westa Mathewsona (68) su do smrti izgrizle dvije odrasle bijele lavice koje je držao otkako su bile spašene s tzv. farme za lov, odnosno rezervata u kojemu se životinje uzgaja da bi ih se poslije lovilo i to unutar ograđenog prostora.

Westova supruga Gill (65) pokušala je spasiti svog muža od 180 kilograma teških životinja, no već su mu bile nanijele fatalne ozlijede.

Nesretnikova snaha, Tehri Fergusson, kazala je medijima kako ne zna zašto su ga lavice ubile, no da ga nisu pokušale pojesti te da je njegova smrt možda bila rezultat grube igre dviju velikih i snažnih životinja.

'Moramo biti svjesni da West nije bio onako mlad kako se osjećao. Još uvijek ne znamo što se dogodilo, no možda je u pitanju bila samo jako gruba igra', kazala je Fergusson.

Isti par lavica već je jednom ranije ubio čovjeka. 2017. uspjele su pobjeći iz svoje nastambe uspevši se na drvo i preskočivši ogradu te napale jednog radnika i njegovog prijatelja na susjednom posjedu.

Pokojni Mathewson je uvijek naglašavao kako su lavice prijateljski nastrojene i nisu agresivne te ih je vodio u šetnju po tri-četiri sata svakoga dana.

Obitelj Mathewson vodi safari kompaniju imena Lion Tree Top Lodge u blizini grada Hoedspruit, oko 350 km od Johanesburga.

Westova snaha Tehri Fergusson kazala je da su lavice uspavane i privremeno premještene u sklonište za ugrožene životinje.

Nakon toga, životinje će možda po prvi puta biti puštene u divljinu.

'Lavice su sada na sigurnom gdje će ih paziti i voljeti, a nakon toga će ih pustiti u divljinu jer k nama se više neće vraćati', rekla je Fergusson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:55