STRAVA U FIRENCI

Dva radnika poginula, po tri ozlijeđena i zarobljena u strašnoj nesreći u Italiji: Veća tragedija izbjegnuta pukom srećom

U trenutku urušavanja onuda je prolazio minibus pun djece. Njih su odmah evakuirali iz vozila i prebacili na sigurno

Mjesto tragedije u Firenci

 Screenshot/X

U petak prijepodne urušio se jedan od nosivih stupova konstrukcije na gradilištu novog trgovačkog centra Esselunge u Firenci. Prema prvim informacijama, poginula su dva radnika, tri su ozlijeđena, od kojih jedan teško, a trojica su ostala zarobljena pod ruševinama.

Radnici su navodno montirali montažne objekte kad je došlo do nesreće. Prema svjedočanstvima nekih kolega, nakon kolapsa pilona, urušio se treći kat, koji je udario u drugi te dodatno opteretio prvi - upravo ondje sve raspoložive službe traže nestale radnike.

- U trenutku urušavanja onuda je prolazio minibus pun djece. Njih su odmah evakuirali iz vozila i prebacili na sigurno - rekao je čelni čovjek toskanske regije, Eugenio Giani.

Gradonačelnik Firence, Dario Nardella, proglasio je dan žalosti za subotu i obustavio sva javna događanja.

- Bol i užas zbog tragedije na gradilištu novog supermarketa - napisao je na X-u, a prenosi Corriere Fiorentino.

O razlozima urušavanja zasad se može samo nagađati.

Marina Caprotti, predsjednica Esselunge, rekla je: "Izražavamo duboku sućut obiteljima žrtava. Šokirani smo onime što se dogodilo. U znak žalosti, sve trgovine Esselunga u gradu Firenci bit će zatvorene poslijepodne".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:44