ITALIJA ZAVIJENA U CRNO

DVA AMERIKANCA UHIĆENA U RIMU ZBOG UBOJSTVA POLICAJCA Sitni lopovi nasmrt nožem izboli 35-godišnjeg karabinjera 43 dana nakon što se oženio

 
 Carabinieri

Dva američka državljana uhićena su u Rimu zbog sumnje da su ubili talijanskog karabinjera, 35-godišnjeg Maria Cerciella Regu.

Nesretni se policajac ovog tjedna vratio sa medenog mjeseca te je zajedno s kolegom radio na zasjedni za dvojicu američkih lopova. Oni su prethodno jednom muškarcu oteli torbu te su mu je htjeli vratiti uz otkupninu od oko stotinu eura. Kada su se lopovi pojavili, dočekala ih je dvojica policajaca.

Jedan od lopova izvadio je nož i više puta ubo policajca, nakon čega su obojica pobjegli. BBC javlja kako muškarcima još uvijek nije dokazana uloga u ubojstvu policajca, no u pritvoru su i istraga je u tijeku.

Ubojstvo je šokiralo Italiju, a u javnost su isplivali potresni detalji. Doznalo se tako kako je Rega, koji je prije trinaest dana proslavio 35.rođendan, bio oženjen samo 43 dana prije ovog događaja, a pogrebna ceremonija održat će se u istoj crkvi u kojoj se održalo i vjenčanje.

U satima koji su uslijedili nakon ubojstva, talijanska državna policija pokrenula je veliku akciju hvatanja ubojica. Istovremeno, nakon što je danas objavljeno da je policajac preminuo u bolnici, talijanski policajci parkirali su svoje automobile ispred karabinjerskog sjedišta te sirenama odali počast pokojnom kolegi.

Počast su kolegi odali i na društvenim mrežama, napisavši kako će njegov odlazak biti itekako osjetan gubitak među oko 110 tisuća karabinjera.

Reagirao je i talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini koji je, uz izraze sućuti, rekao kako je poginuli policajac bio "heroj i mladić pred kojim je bio život".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 16:47