GOLEMI VALOVI

DRAMATIČNE SNIMKE IZ PAKLA Ovako izgleda mjesto na kojemu traže nestali malezijski Boeing

 YouTube

Južni dio Indijskog oceana jedno je od najizoliranijih mjesta na planetu. Naseljenih područja je izrazito malo, a vremenski su uvjeti često jako nepovoljni tako da mnogi brodovi izbjegavaju plovidbu tim područjem.

Slučaj je htio da upravo u južnom dijelu Indijskog oceana budu pronađeni tragovi koji upućuju na ostatke nestalog malezijskog Boeinga 777 s 239 putnika i članova posade. Na tom se području proteklih nekoliko dana koncentrirala velika potraga za ostacima misteriozno nestale letjelice, no dosad je iz zraka uočen tek komad drveta, koji bi mogao pripadati avionu, dok su veći komadi uočeni isključivo na satelitskim snimkama.

Morske su struje ondje izrazito snažne i u stanju su plutajući predmet nositi brzinom od jednog metra u sekundi tako da je pronalazak bilo čega čije kretanje ovisi isključivo o strujama gotovo pa nemoguća misija.

Na snimkama koje su objavljene na YouTubeu vidi se koliko visoki valovi mogu biti, što brodovima koji su krenuli prema lokaciji mogućih ostataka Boeinga zasigurno ne olakšava zadatak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:39