POTEZ OČAJNIKA

Drama u Srbiji: Radnici tvornice 'Zastava' zauzeli skladišta s naoružanjem i streljivom!

Radnici su se na očajnički potez odlučili nakon što je Vlada Srbije odbila zahtjev sindikata da se razgovorom pronađu rješenja za tvornicu u krizi
 AP Photo/Darko Vojinovic

KRAGUJEVAC - Nezadovoljni radnici srpske tvornice 'Zastava oružje' zauzeli su jutros skladišta gotovog naoružanja kao i ona sa streljivom i tamo planiraju ostati sve dok, kako navode, srpska vlada ne pronađe rješenje za krizu u toj kompaniji, javlja srpski Blic .

Najavljeno je kako će radnici pred skladištima boraviti i stražariti danonoćno. U zauzetim se hangarima nalazi velika količina naoružanja te streljiva za ispitivanje.

Radnici su se na očajnički potez odlučili nakon što je Vlada Srbije odbila zahtjev sindikata radnika tvornice 'Zastava oružje' da se pokuša naći rješenje problema te kompanije. Također, radnici još nisu dobili plaće za protekli mjesec.

- Kašnjenje u isplati zarada je samo povod. Već mjesecima čekamo na izvozne dozvole za Azerbejdžan. Zbog odugovlačenja ministarstava Vlade da daju suglasnost, ne možemo realizirati ugovor vrijedan 26,5 milijuna eura - izjavio je predsjednik sindikalne organizacije "Zastava oružje" Dragan Ilić.

Dodaje kako se 'Zastava oružje' našla u najgorem položaju od ostalih tvornica obrambene industrije.

- Država je prepustila našu tvornicu tihom propadanju. Sve naše dosadašnje inicijative da se razgovara o njenoj sudbini nije nitko prihvatio - ističe Ilić.

Sindikat radnika upozorava kako se bez suradnje Vlade ne vidi izlaz iz višemjesečnog prestanka proizvodnje uzrokovanog nedostatkom ugovora te neizdavanjem suglasnosti za izvoz od strane pojedinih ministarstava za već potpisane ugovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:55