UPALJEN METEOALARM

Drama na Jadranu! Traje potraga za 13-godišnjakom kojeg je s obale odnijelo olujno jugo: ‘Uvjeti će se pogoršati...‘

Najtragičnija posljedica nevremena diljem Jadrana stiže iz Crne Gore

Ilustracija

 

 Nikola Vilic/Cropix

Olujno jugo odrazilo se na cijelom Jadranu, ali najtragičnija njegova posljedica vjerojatno se dogodila u Crnoj Gori.

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom.

Prema informaciji koju je portalu Vijesti.me jutros dao Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), oko 23 sata sinoć ih je obavijestio Sektor granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijateljem boravio na šetalištu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uvjeti na moru su i dalje izuzetno teški za one koji tragaju za nestalim dječakom. U potragu se uključilo i plovilo EKO-1 UPSUL-a.

Očekuje se da će se meteouvjeti opet pogoršati u idućim satima. Na primorju je sinoć bio na snazi crveni meteoalarm zbog olujnog juga i kiše, a nadležne službe su pravovremeno izdale upozorenja građanima na opasnost od nevremena.

Udari juga koji su izmjereni na meteostanici Obosnik u Boki sinoć su dostizali brzinu od čak 50 čvorova (skoro 100 kilometara na sat) zbog čega su se ne samo na otvorenom moru, već i u zaljevu, podigli veliki valovi.

Strahuje se da je jedan od tih valova odnio maloljetnika koji je bio na jednom od udarima juga i mora najizloženijih dijelova novskog šetališta.

Potraga za N. V. traje od sinoć i u njoj sudjeluju pripadnici policije, Regionalnog centra za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Podgorice i UPSUL. U potrazi sudjeluju i vatrogasci.

U međuvremenu, olujni vjetar je počeo opadati i sada puše brzinom od 30 čvorova pa će UPSUL uskoro iz Bara dovesti i u potragu uključiti i skuter kojim može efikasnije pretraživati akvatorij u neposrednoj blizini obale na potezu prema rtu Kobila i dalje na zapad prema uvali Ćipavica, gdje se pretpostavlja da su struje mogle odnijeti dječaka, pišu Vijesti.me.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:19