BIRAJU PAPU

DRAMA NA IZBORU NOVOG PAPE Kardinalu pozlilo tijekom mise u Bazilici sv. Petra u Rimu!

 Twitter

RIM - Čin izbora novog pape počeo je u utorak u 10 sati misom "pro eligendo pontefice" u Bazilici sv. Petra u Rimu, procesijom svih kardinala i pjevanjem Gregorijanskog korala, kako bi sjedinjeni molili za dobro biranje pape koje će početi poslije podne kada se kardinali izbornici zatvore u konklave .

U crkvu koja je simbol papinstva ulazili su svi kardinali s mitrom i u odjeći kardinalske boje, a zatim je 115 kardinala izbornika te stotinjak drugih, koji su stariji od 80 godina te zato ne mogu sudjelovati u konklavama, skinulo mitru s glave prilazeći oltaru pred kojim su se poklonili.

Tijekom mise jednom je kardinalu pozlilo, a fotografiju je na Twitteru objavio novinar njemačkog Bilda Nikolaus Harbusch koji je napisao kako se ne zna je li kardinal jedan od elektora ili nije. Kardinalu su mnogi pohitali u pomoć, a on se ubrzo osvijestio.

Misu predvodi dekan kardinalskog zbora Angelo Sodano .

U utorak poslije podne oko 16.30 u Sikstinsku kapelu zatvorit će se 115 kardinala izbornika i početi konklave za izbor nasljednika Benedikta XVI., koji se 28. veljače odrekao dužnosti kao prvi papa nakon gotovo 600 godina koji je to učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:17