NOVI RAZVOJ

Doznajemo: Hrvati u Zambiji danas navodno neće izaći pred suca...

Prema odvjetniku optuženih Hrvata, najavljeno ročište se ipak neće dogoditi danas

Hrvati pritvoreni u Zambiji

 Stafrance Zulu/Cropix/Cropix

Hrvatski državljani koji su ponovno u utorak uhićeni u Zambiji pod istim optužbama za pokušaj trgovine djecom navodno neće danas izaći pred suca u Ndoli, doznaje Jutarnji list.

Službena potvrda se još čeka, ali izgleda da ipak neće danas na sud, kako je jučer bilo najavljeno iz imigracijske službe Zambije.

Namati H. Nshinka, voditelj Odjela za odnose s javnošću Imigracijske službe u Zambiji, jučer nam je rekao da će vjerojatno danas na ročište, ali prema odvjetniku optuženih Hrvata, to se ipak neće dogoditi danas.

U priopćenju za javnost koje nam je poslao jučer pisalo je kako je Odjel za useljeništvo ponovno uhitio osmero hrvatskih državljana, nakon slučaja u kojem ih se tereti da su pokušali trgovati četvero kongoanske djece u dobi između jedne i tri godine, a koji je prekinut 6. veljače 2023.

"Imigracijski službenici ponovno su uhitili Hrvate 7. veljače 2023. i pritvorili ih, te čekaju kazneni progon na temelju obnovljenih optužbi koje su još uvijek vezane uz pokušaj trgovanja djecom. Vjerojatno će se ponovno pojaviti pred sudom 9. veljače 2023.", piše u priopćenju za javnost koje nam je poslao Nshinka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:08