ŠOK ISPRED BIJELE KUĆE

Došla je u haljinici, a onda pred svima pokazala gole grudi! Bidenovi ljudi bijesni: ‘Nećemo je više zvati!‘

Američki predsjednik Joe Biden ugostio je stotine uzvanika na pikniku na južnom travnjaku u sklopu obilježavanja Mjeseca ponosa

Rose Montoya

 Tiktok Screenshot/

Administracija Joea Bidena priopćila je da transrodna aktivistica Rose Montoya neće biti pozvana natrag u Bijelu kuću nakon što je odlučila skinuti se u toples tijekom Mjeseca ponosa na južnom travnjaku Bijele kuće.

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je za Newsweek da je njezino ponašanje bilo ‘neprimjereno i bez poštovanja za bilo koji događaj u Bijeloj kući‘.

Glasnogovornik je dodao i da Montoyini postupci ne odražavaju događaj koji je organiziran kako bi se slavile LGBTQ+ obitelji i ostali gosti, te da pojedinci više neće biti pozvani na buduće događaje.

Naime, u subotu je američki predsjednik Joe Biden ugostio je stotine uzvanika na pikniku na južnom travnjaku u sklopu obilježavanja Mjeseca ponosa i potpore njegove administracije LGBTQ+ zajednici nakon niza zakona protiv njih koji su usvojeni diljem zemlje.

Među uzvanicima je bila i Rose Montoya, aktivistica za prava transrodnih osoba koja se na društvenim mrežama proslavila 2021. godine svojim edukativnim sadržajem o pitanju transrodnih osoba. Ona je u ponedjeljak objavila video snimku na svom Instagramu i TikToku, a jedan od isječaka na snimci pokazuje kako ona drži svoje gole grudi na južnom travnjaku Bijele kuće.

Njezin je video izazvao žestoku reakciju konzervativaca na internetu, a njezino je pojavljivanje u toplesu uznemirilo čak i neke pobornike LGBTQ+ prava.

- Tvoj štos u toplesu nas je dodatno unazadio! Mi koji smo se borili za jednakost ti nećemo oprostiti, jedan je komentar ispod njezine snimke na Instagramu.

Drugi korisnik na toj društvenoj mreži joj je rekao da podržava sve za što se ona zalaže, no da ovaj njezin postupak nije pomogao tom cilju.

- Fokus je pomaknut s onoga za što se cijeli događaj zalagao samo na teme. Žao mi je što to moram reći jer te podržavam i divim ti se. Kao dio ove zajednice, žalostan sam što je ovo samo dodalo povoda konzervativcima da kažu da nismo ništa više od seksualnih devijanata, još je jedan komentar.

Montoya je u idućem videu pokušala opravdati svoje ponašanje optužujući konzervativce da koriste taj video kako bi pokušali unaprijediti svoje ciljeve.

Ove je godine u SAD-u predstavljeno najmanje 525 prijedloga zakona protiv LGBTQ+ osoba, a zakonodavci u 41 saveznoj državi su prihvatili njih najmanje 78. Od svih tih zakona, više od 220 ih cilja izričito na transrodne osobe.

- Danas želim poslati poruku cijeloj zajednici, posebno transrodnoj djeci: Voljeni ste. Slušaju vas. Razumijemo vas. Pripadate, rekao je Biden u svojem subotnjem govoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:06