DRAMATIČNE SNIMKE

Dok se novinar javljao uživo uslijedio je drugi katastrofalni potres: Zgrade su nestajale u pet sekundi

Novinara i snimatelja u jednom trenutku prašina potpuno obavije, a istovremeno s mogu čuti krici užasnutih građana Malatyje

Urušavanje zgrade u gradu Şanlıurfi

 Screenshot/Twitter

Najmanje 1500 ljudi poginulo je nakon što su Tursku i Siriji u periodu od 12 sati pogodila dva snažna potresa. Prvi potres magnitude 7,8 dogodio se u petak u 4:17 sati, a epicentar mu je bio nedaleko od Gaziantepa na jugu Turske. Drugi potres magnitude 7,7 dogodio se istoga dana oko 11:49 sati, a epicentar mu je sjeveroistočno od Kahramanmaraşa na jugu Turske.

Seizmolozi su tijekom prijepodneva zabilježili više od 100 manjih podrhtavanja tla.

Društvenim su se mrežama proširile snimke koje su nastale tijekom potresa, a na jednoj se može vidjeti kako su jedan turski novinar i snimatelj reagirali kada se tijekom drugog potresa zatresao grad Malatya koji je od Gaziantepa i Kahramanmaraşa udaljen 200-tinjak kilometara.

Na jednoj od snimaka koje je objavio novinar Amit Sahu može se vidjeti kako njih dvojica bježe od gustog oblaka prašine koji im se približava s leđa, a koji se najvjerojatnije stvorio nakon kolapsa ili oštećenja jedne od zgrada u gradu. Novinara i snimatelja u jednom trenutku prašina potpuno obavije, a istovremeno s mogu čuti krici užasnutih građana Malatyje koji su se u trenutku udara potresa našli na ulicama.

Na drugoj snimci koju je objavio Sahu može se vidjeti kako se dio fasade jedne zgrade u jednom turskom gradu odvojio od ostatka zgrade te savio i srušio na ulicu.

Na trećoj snimci može se vidjeti urušavanje zgrade u gradu Şanlıurfi koji je od Gaziantepa udaljen oko 140 kilometara. Osmerokatnica u Şanlıurfi "nestala" je u ugrubo pet sekundi, gusta se prašina potom počela širiti obližnjim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:07