JAVIO SE IZ RUSIJE

Dodik najavio da će blokirati projekte u BiH ako se nastavi opstrukcija plinovoda između RS-a i Srbije

‘Ako oni nastave blokirati naš zahtjev, onda ćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH‘, kazao je Dodik

Milorad Dodik

 

 Elvis Barukcic/Afp

Srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik najavio je u petak da će blokirati sve projekte u toj zemlji ukoliko državne vlasti nastave opstruirati povezivanja plinovodom entiteta Republike Srpske sa Srbijom što je projekt ruskog Gazproma.

"Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati naš zahtjev, onda ćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH. Poduzet ćemo niz mjera da ih se prisili na to", rekao je Dodik u Sankt Peterburgu gdje se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma susreo s predsjednikom Upravnog odbora i direktorom Gazproma Aleksejem Millerom.

Pojasnio je kako se punih deset godina čeka na odobrenje državnih vlasti za izgradnju plinovoda ispod rijeke Drine, dok se istodobno srpska strana ne protivi plinskom povezivanju BiH s Republikom Hrvatskom posredstvom južne plinske interkonekcije.

Čelni čovjek Gazproma je, prema Dodikovim riječima, najavio da će do kraja ove godine isporučivati prirodni plin Republici Srpskoj po istoj cijeni.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se u četvrtak susreo s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovim, a u petak je u Sankt Peterburgu predviđen njegov sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2023 01:26