POGLEDAJTE VIDEO

Djevojka se došetala do britanskog političara i zalila ga žutom tekućinom: Ubrzo se doznalo što je dobio u glavu

Zalila ga je, nasmiješila se i ležerno otišla, a neku od prisutnih su joj i zapljeskali

Nigel Farage 

 Ben Stansall/Afp

Nigel Farage, političar koji je bio jedan od najistaknutijih zagovaratelja izlaska Velike Britanije iz Europske unije, krenuo je u kampanju za opće izbore, a početak je bio prilično turbulentan.

Dok je izlazio iz jednog puba u Clactonu, prišla mu je mlada žena i zalila ga McDonald‘sovim milkshakeom.

Zatim se samo nasmiješila i ležerno otišla, a neku od prisutnih su joj i zapljeskali.

Farage, kojem je lice bilo u potpunosti zaliveno žutom tekućinom, krenuo prema autobusu svoje kampanje.

Ovo, inače, nije prvi put da su kritičari Faragea zasuli milkshakeom, slična situacija se dogodila i u Newcastleu 2019.

Richarda Ticea, kojeg je Farage zamijenio na čelu Reformističke stranke, prilično je razbjesnio ovaj incident.

"Djetinjasta glupača koja je Nigela polila pićem upravo nam je priskrbila novih stotine tisuća glasova. "Neće nas maltretiranjem ili prijetnjama izbaciti iz kampanje", rekao je Tice.

Policija je objavila da je privela 25-godišnju djevojku osumnjičenu za napad.

Farage se kasnije oglasio na društvenim mrežama i komentirao incident. Snimio je kratki video na kojem "nezdravlja" McDonalds‘ovim milkshakeom te je napisao "moj milk dovodi sve ljude na skup".

image

Nigel Farage

Ben Stansall/Afp
image

Nigel Farage

Ben Stansall/Afp
image

Nigel Farage

Ben Stansall/Afp
image

Nigel Farage

Ben Stansall/Afp

Sedam puta s neuspješno kandidirao

Farage je, inače, ponedjeljak je objavio da će se kandidirati na općim izborima idućeg mjeseca gdje će predvoditi Reformističku stranku, što predstavlja udarac za premijera Rishija Sunaka.

Farage, koji je sada televizijski voditelj, a ranije je bio počasni predsjednik Reformističke stranke, svojom će odlukom skrenuti pozornost na stranku te dovesti u pitanje podršku birača koji naginju desnici za vladajuću Konzervativnu stranku Sunaka.

Šezdesetgodišnji Farage je ranije rekao da se neće kandidirati na izborima 4. srpnja kako bi pomogao svom prijatelju Donaldu Trumpu na američkim predsjedničkim izborima kasnije ove godine.

"Odlučio sam da sam se predomislio. To nije uvijek znak slabosti, mogao bi biti znak snage", rekao je Farage na tiskovnoj konferenciji.

Farage se neuspješno kandidirao za parlament sedam puta, no i dalje je jedan od najutjecajnijih britanskih političara svoje generacije, koji je pritiskao niz premijera da zauzmu čvršće stavove o Europi i imigraciji.

Na prošlim izborima 2019., Farageova stranka je odlučila da neće pokušati oduzeti mandate Konzervativnoj stranci, koju je tada predvodio Boris Johnson, kako ne bi ugrozila provođenje odluke o izlasku iz Unije.

Predizborne ankete upućuju na to da će ovog puta vlast osvojiti Laburistička stranka, a da konzervativcima prijeti jedan od najgorih izbornih rezultata u povijesti.

Reformistička stranka uživa oko 10 posto podrške na nacionalnoj razini, što znači da je prema anketama treća najjača stranka.

Međutim, zbog britanskog većinskog izbornog sustava, u kojem zastupnički mandat osvajaju kandidati s najvećim brojem glasova u pojedinoj izbornoj jedinici, očekuje se da Reformistička stranka neće osvojiti nijedan mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 14:19