UŽAS U YELLOWSTONEU

Djevojka pokušavala spasiti psa i skočila u vreli izvor u kojem je 90 °C: Stanje joj je kritično!

U nacionalnom je parku zbog ulaska ili pada u gejzire dosad stradalo dvadeset ljudi
Nacionalni park Yellowstone
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Djevojka koja je u ponedjeljak skočila u termalni izvor u nacionalnom parku Yellowstone u Sjedinjenim Američkim Državama, pokušavajući spasiti svog psa, trenutno ju kritičnom stanju, prenosi News.

Dvadesetogodišnjakinja koja se od srijede nalazi u životnoj opasnosti, hitno je prevezena u centar u Regionalni medicinski centar Eastern Idaho.

Nakon dolaska u nacionalni park, njezin pas je utrčao ravno u izvor vode u kojem je temperatura 90 stupnjeva Celzijusa. U nadi da ga spasi, odmah je krenula za njim. Iako je reakcija njenog oca, koji ju je izvukao iz izvora, bila jako brza, djevojka je zadobila opekline od ramena do stopala. Pas je naposljetku uginuo.

Ovo nije bila jedina nesreća u ovom nacionalnom parku. Naime, u rujnu prošle godine, jedna od radnica u parku upala je u vrelo Old Faithful. Zadobila je opekline drugog i trećeg stupnja.

U ovom se nacionalnom parku nalazi oko 10 tisuća hidrotermalnih izvora, a petsto njih su gejziri. U nacionalnom je parku ulaskom ili padom u gejzire, umrlo već dvadeset ljudi.

Park, koji godišnje posjeti više od četiri milijuna posjetitelja, moli ljude koji vježbaju i šeću pse da ih drže na uzici kako bi se izbjegle ovakve nesreće u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:52