STRAŠNA TRAGEDIJA

Djevojčicu (4) nasmrt izgrizao obiteljski pas, susjedi su čuli očajničke povike majke: ‘Mrtva je!‘

Jedan je susjed psa opisao kao ‘velikog smeđeg‘ i kazao kako mu se čini da je obitelj psa nabavila nekoliko tjedana ranije

Alice Stones

 /Profimedia/Facebook

Ispred kuće u Milton Keynesu ožalošćeni susjedi ostavljaju cvijeće kako bi se oprostili od djevojčice koju je, dok se igrala u dvorištu, napao i nasmrt izgrizao obiteljski pas, piše Daily Mail.

Stravičan napad dogodio se u u utorak navečer u Broadlands u Netherfieldu.

Policija je brzo stigla na mjesto događaja i ubila psa, no bilo je kasno - djevojčica je podlegla stravičnim ozljedama. Policija je kazala kako nije nikoga uhitila u vezi ovog slučaja.

Susjedi koji su u srijedu ujutro stigli do kuće, opisali su majčine očajničke uzvike dok je dijete grizao pas kojeg je obitelj kupila otprilike mjesec i pol dana prije tragičnog događaja.

‘Čuo sam povike: ‘Mrtva je! Mrtva je!‘, kazao je jedan susjed. ‘Nikad to neću moći zaboraviti. Bila je to prava noćna mora. Srce mi je slomljeno. To će me proganjati zauvijek.‘

image

Mjesto tragedije

Joe Giddens/Pa Images/Profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia

Policija kaže kako u incidentu nitko drugi nije ozlijeđen, a obitelji sada pomaže posebno obučen tim. Policija je i dalje na terenu i istražuje slučaj.

Policajci koji su se odazvali pozivu u pomoć naredili su susjedima da ostanu u svojim kućama i kazali da bi pas, ako uspije pobjeći, mogao još nekoga napasti.

Ubrzo su stjerali životinju u kut dvorišta te ju ubili - iako nije opisano na koji način.

Jedan je susjed psa opisao kao ‘velikog smeđeg‘ i kazao kako mu se čini da je obitelj psa nabavila nekoliko tjedana ranije. Također kažu i kako su psa viđali samo unutar posjeda.

image

Mjesto tragedije

Joe Giddens/Pa Images/Profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia

‘Ovo je apsolutno tragičan događaj i vjerujemo da je dijete umrlo nakon što ga je napao pas‘, rekao je policijski načelnik Matt Bullivant.

‘Istraga je u vrlo ranioj fazi i bilo bi pogrešno i beskorisno u ovom trenutku nagađati o točnim okolnostima ovog incidenta. Međutim, kako bi se osigurala javna sigurnost, ranije večeras je donesena odluka da se pas koji je bio u pitanju ubije i to je učinjeno na human način‘, kazao je.

image

Mjesto tragedije

Joe Giddens/Pa Images/Profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia

‘Razumijem koliki će to utjecaj imati na zajednicu i širu javnost, a ljudi mogu očekivati veliku prisutnost policije na tom području večeras i dalje dok traje naša istraga. Želio bih uvjeriti ljude da u ovom trenutku nema razloga vjerovati da postoji bilo kakva opasnost za širu javnost‘, dodao je načelnik Bullivant.

‘Svatko tko je zabrinut. može se slobodno obratiti našim službenicima i postaviti pitanja, ali pozivam ljude da ne nagađaju o okolnostima, osobito na platformama društvenih medija. Također razumijem da će ovaj slučaj vjerojatno privući pozornost medija. Imajući ovo na umu, želio bih zamoliti da se poštuje privatnost obitelji koja je doživjela tragediju. Nemoguće je zamisliti kroz što prolaze u ovom trenutku‘, kazao je na kraju policijski načelnik Bullivant.

image

Mjesto tragedije

Joe Giddens/Pa Images/Profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:41