OPĆA MOBILIZACIJA

Djevojčica Nina prodaje krafne na ulici kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca, na noge se digao čitav grad

Nina je oduševila Novosađane, ali i čitavu Srbiju, kada je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i prodajom krafni skupljati novac za očevo liječenje

Nina Ninković

 /Screenshot/Twitter/Stevan Babić/Kreni-promeni

Kad je izašla na ulicu prodavati krafne ne bi li pomogla bolesnom ocu da skupi novac za liječenje, djevojčica Nina Ninković nije mogla ni zamisliti da će u redu ispred njezinog štanda stajati deseci sugrađana spremnih da joj pomognu.

Nina je oduševila Novosađane, ali i čitavu Srbiju, kada je odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Njezine majka i baka su radile krafne, a ona ih je prodavala za simboličnih 100 dinara. Akciju su ubrzo prepoznali svi Novosađani i to u toj mjeri, kako prenosi Blic, da im sada treba pomoć u pripremi krafni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave njezina majka, ali po novome i susjede koje su se ponudile da pomognu.

"Ja sam prvo htjela prodavati krafne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega", ispričala je djevojčica koja je, nakon što se pročulo za sve, prodala i po 500 krafni u jedno poslijepodne, koliko je imala na svom štandu.

Novosađani su se, pak, brzo organizirali i odlučili priskočiti joj u pomoć.

"Sinoć smo na društvene mreže postavili inicijativu da se jave svi koji bi se mogli pridružiti pravljenju krafni, sve u cilju što veće prodaje, a samim tim i bržeg prikupljanja novca za liječenje Nininog oca. Možemo reći da je odaziv zadovoljavajući, a ono čemu se nadamo je da se priključi što više volontera", rekao je za Blic Stevan Babić iz novosadske organizacije "Kreni - promeni".

Kako navodi Babić, ova priča ponovno je ujedinila sve Novosađane.

Ninin otac je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. U ožujku se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te Zoran postaje životno ugrožen, navodi Blic.

Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:02