UŽAS U ENGLESKOJ

Djevojčica (9) izbodena na smrt u centru grada: Mještani u šoku, policija pokrenula istragu

Dodatne informacije o njezinoj smrti još nisu objavljene, a roditelji djevojčice su obaviješteni

Policija u Lincolnshireu, ilustracija

 Lindsey Parnaby/Afp

Policija je pokrenula istragu o ubojstvu nakon što je jedna 9-godišnja djevojčica ubijena u centru engleskog grada Bostona, a sumnja se da je probodena nožem. Hitne službe požurile su na mjesto događaja u četvrtak navečer te izvijestile da je nesretna djevojčica izbodena na smrt.

Policajci ovaj slučaj tretiraju kao ubojstvo te je okolno stambeno područje u blizini nesretnog događaja ograđeno, prenosi Daily Mail. Dodatne informacije o njezinoj smrti još nisu objavljene, mještani su u šoku, a roditelji djevojčice su obaviješteni te im je pružena podrška, prenosi BBC.

Matt Warman, zastupnik u parlamentu za Boston, rekao je da je u kontaktu s ministrom policije Tomom Pursgloveom te ga zamolio za nacionalnu pomoć pri istrazi ovog ubojstva. U četvrtak navečer dvojica forenzičara skupljala su dokaze na mjestu događaja, a iz policije su priopćili da rade na utvrđivanju činjenica vezanih uz slučaj.

Brojke Ministarstva unutarnjih poslova iz 2016. pokazuju da je lučki grad Boston bio glavni grad ubojstava u Engleskoj i Walesu. Došao je na vrh popisa lokalnih vlasti s najviše slučajeva ubojstva, pokušaja ubojstva ili urote za počinjenje ubojstva na 100 tisuća ljudi. Tako je postojala stopa od 15 ubojstava na 100 tisuća ljudi do rujna 2015., što je najviši prosjek po osobi u Engleskoj i Walesu te konkurira velikim gradovima poput Birminghama ili Londona, navodi Daily Mail. Ukupna stopa kriminala u lučkom gradu u 2021. godini iznosila je 100 zločina na 1000 ljudi, što ga čini jednim od najopasnijih gradova u Lincolnshireu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:30