OZLJEDA GLAVE

‘Dječaka iz špilje‘ prije pet godina zapamtio je cijeli svijet, a danas je preminuo sa samo 18 godina

Spašavanje dječaka iz špilje dospjelo je na naslovnice diljem svijeta, a kasnije je po tome događaju snimljen holivudski film

Akcija spašavanja dječaka iz špilje

 Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Duangpetch Promthep, jedan od 12 dječaka koji su spašeni iz tajlandske špilje 2018., preminuo je u Velikoj Britaniji, javlja BBC.

Uzrok smrti nije jasan, ali se navodi da je tinejdžer zadobio ozljedu glave. Upisao se na Brooke House College Football Academy u Leicesteru krajem prošle godine kada je imao 17 godina.

Promthep, poznat kao Dom, bio je kapetan nogometne ekipe tajlandskih dječaka, koja je ostala zaglavljena u podzemlju pećine u pokrajini Chiang Rai, gotovo dva tjedna prije nego što su ih pronašle spasilačke ekipe gladne i šćućurene u mraku. U dramatičnoj potrazi spašavanja sudjelovalo je gotovo 100 Tajlanđana i stranaca. Tada je Don imao 13 godina.

Njegova majka je obavijestila hram Wat Doi Wao u njegovom rodnom gradu u Chiang Raiju, koji je tim često posjećivao. Neki od njegovih suigrača također su podijelili vijest na svojim društvenim mrežama. Zaklada Zico, tajlandska neprofitna organizacija koja je pomogla Promthepu da dobije stipendiju za studiranje u Engleskoj, također je izrazila sućut na Facebooku.

image

Hram koji su dječaci posjećivali

Panumas Sanguanwong/Afp/Profimedia/Panumas Sanguanwong/afp/profimedia

Spašavanje je dospjelo na naslovnice portala i novina diljem svijeta, a kasnije je po tome događaju snimljen holivudski film, kao i mini-serija od šest epizoda koju je Netflix objavio prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:30